Teknoloji

Xperia Play Ice Cream Sandwich güncellemesi alacak cihazlar arasında yer almıyor

Piyasaya daha önce sunduğu akıllı telefon ve tabletlerine Ice Cream Sandwich güncellemesini müşterilerine sunma konusunda bir hayli atak davranan Sony bu kapsamda ICS yayın takvimini sürekli güncelliyor, beta ROM’ları çıkarıyor. Ne var ki, bu güncelleme çalışmalarından Xperia Play nasiplenmeyecek gibi görünüyor.

Sony Mobile’ın Android 4.0 güncelleme sayfası Google’ın mobil işletim sistemini alacak cihazları listeliyor. Şirketin nisan ayında blogu üzerinde yaptığı açıklamada sözü edilen cihazların her biri bu sayfada yer alıyor, ne var ki Play listede yok. Bu kararın arkasındaki neden bilinmiyor, ancak bunun geliştirme çalışmalarının yapılmamasıyla bir ilgisi olmamlı, çünkü Play güncellemesinin beta versiyonu geçen mart yayınlanmıştı ve Sony Mobile oyun deneyiminin Ice Cream Sandwich’te nasıl işlediği konusuna özel olarak ilgi gösterdi belirtilmişti.

Sebebi ne olursa olsun, böyle bir adım yurtdışındaki Xperia Play kullanıcılarını üzecektir. Play Türkiye’de resmi olarak satılmadığı için bizim tarafımızda pek bir problem yok gibi görünüyor.

İlgili – Sony Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER