Manşetler

X’in yeni abonelik planları: Premium Plus ve Temel seçenekler

x premium plus

X platformu, kullanıcılarının yanıtlarını daha fazla öne çıkarmak amacıyla aylık 300 TL’lik yeni bir Premium Plus planını tanıttı. Bu plan, sadece “yanıtlarda en büyük öne çıkarma avantajını” değil, aynı zamanda Sana özel ve Takip edilenler akışlarından reklamları da kaldırıyor.

Daha önce Twitter Blue olarak bilinen X’in standart Premium planının sunduğu avantajlara ek olarak, Premium Plus daha uzun gönderiler, daha uzun video yüklemeleri, şifrelenmiş doğrudan mesajlar ve daha fazlasını içeriyor. X, aynı zamanda aylık 56,25 TL’lik yeni bir “Temel” seçeneği de tanıttı. Ancak bu plan, doğrulama yöntemini satın almanıza izin vermiyor, yani mavi renkli onay işareti içermiyor. Ayrıca, aboneler yanıtlarının öne çıkarılması konusunda sadece küçük bir artış görecekler. Ayrıca, azaltılmış reklamlar veya X’in medya stüdyosuna erişim içermiyor. Her iki yeni plan da şu anda yalnızca web üzerinden satın alınabiliyor. Standart Premium abonelik, aylık 150 TL’lik fiyatını koruyor. Her bir planın yıllık ödeme seçenekleri de bulunuyor.

X Premium Plus ve Temel planların detayları

Premium Plus planı, X kullanıcılarına platformda daha fazla görünürlük kazandırma amacı taşıyor. Aylık 300 TL veya yıllık 3.139,98 TL karşılığında, bu plan abonelere yanıtlarını daha fazla öne çıkarma, Sana özel ve Takip edilenler akışlarından reklamları kaldırma olanağı sunuyor. Premium Plus, X’in standart Premium planının sunduğu avantajların üzerine koyarak, kullanıcıların tweet’lerini düzenleme, daha uzun gönderiler ve daha uzun video yüklemeleri yapabilme yeteneği gibi özellikler sunuyor.

Temel plan, aylık 56,25 TL veya yıllık 598,09 TL karşılığında, kullanıcıların platformdaki yanıtlarına küçük bir artış elde etmelerini sağlıyor. Fakat bu plan, mavi renkli onay işareti veya azaltılmış reklamlar gibi özellikler sunmuyor. Temel plan, daha bütçe dostu bir seçenek olarak kullanıcılara X platformunda biraz daha fazla görünürlük kazandırma olanağı sunuyor.

Daha önce Twitter olarak bilinen X platformu, sunduğu abonelik planlarını genişletiyor. X, Elon Musk’un liderliğinde, platformdan daha fazla kazanç etme yollarını araştırmaya başladı. Yeni abonelik paketlerinin dışında X, Yeni Zelanda ve Filipinler’deki kullanıcılardan platforma erişim için yılda 1 dolar talep etmeye başladı. Musk, X’e canlı yayın, video ve sesli aramalar gibi bir dizi yeni özellik ekledi ve hatta bankacılığı entegre etme planlarını bile açıkladı.

X’in yeni abonelik planları, platformun gelecekte nasıl evrileceğinin ve kullanıcıların içeriklerini nasıl öne çıkarabileceğinin bir göstergesidir. Premium Plus ve Temel planlar, farklı bütçelere sahip kullanıcılara, platformda daha fazla görünürlük kazandırma olanağı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER