Teknoloji

Xiaomi yeni finansman sağlayarak değerini 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor

xiaomi-mipad-150514

Yeni cihazlarını web sitesi aracılığıyla kısa sürede Çin’deki pek çok kullanıcıya ulaştıran ve ciddi satış rakamları yakalayan Çinli cep telefonu üreticisi Xiaomi, yeni pazarlara açılmayı planlıyor. Aralarında Hindistan’ın da bulunduğu yeni ülkelerde satışa başlayan şirket, aynı zamanda yeni bir finansman sağlamaya çalışıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Xiaomi yeni finansmanla değerini 50 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor. Şirket geçtiğimiz yıl Asya’nın çeşitli ülkelerine 19 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 10 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Xiaomi, yine kaynak arayışı içindeydi. 2010 yılında kurulan şirket, Google’ın Nexus markasıyla popüler kıldığı anlayış doğrultusunda hareket ediyor. İyi cihazları uygun fiyatlarla sunan Xiaomi, müşterilerini kendi servislerine bağlamaya çalışıyor.

Çin ve diğer Asya pazarlarında iyi bir performans gösteren Xiaomi, aynı çizgiyi Rusya, Hindistan ve Brezilya gibi pazarlarda da tutturmayı hedefliyor. Şirketin iş modeli ve fiyatlama politikası göz önüne alınınca Çin’deki başarının bu ülkelerde tekrarlanması muhtemel gözüküyor. IDC tarafından açıklanan rakamlara göre, IDC halihazırda Samsung ve Apple’ın ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda.

İLGİLİ HABERLER