Teknoloji

Xiaomi’den Wear OS işletim sistemli akıllı saat sinyali

xiaomi ptt indirim mwc 2020 120W

Xiaomi‘nin Mi Band serisi bileklikleri, dünyanın en popüler giyilebilir ürünleri arasında yer alıyor. Kalp atış hızı monitörü gibi özellikleri uygun fiyat karşılığında sunan şirket, Mi Band serisinin en yeni modelinde renkli bir AMOLED ekran kullanmıştı. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, Xiaomi şimdi de Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan bir akıllı saat çıkarmaya hazırlanıyor.

Söz konusu saatin izlerine, Google’ın Wear OS uygulamasının en yeni sürümündeki kod dizilerinde rastlanıyor. Buna ek olarak, Wear OS’in APK’sında da henüz yayınlanmamış bir Mi Wear uygulaması bulunuyor. Bu uygulama da akıllı saatin Mi Watch adıyla resmiyet kazanabileceğini gösteriyor.

Xiaomi Wear OS platformunun büyümesine yardımcı olabilir

Google bir süredir Wear OS platformuna yeni bir üretici çekme konusunda sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla Xiaomi gibi popüler bir üreticinin gelişi Google’ın platformuna doping etkisi yapabilir. Buna ek olarak, Wear OS’in varlığı Xiaomi’nin yeni saatinin ABD’de satışa sunulması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Xiaomi Wear OS işletim sistemli akıllı saatiyle pazarın güçlü şirketleri Apple ve Samsung’a iddialı bir şekilde meydan okuyabilir. Burada Xiaomi’nin elindeki en önemli avantajın ise Wear OS’ten ziyade uygun fiyat politikası olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirketin akıllı saatinde üst sınıf modellerde bulunan sağlık ve aktivite takibi özelliklerinin önemli kısmını da sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER