Teknoloji

Xiaomi ve Realme’den Snapdragon 7 Plus Gen 2 için açıklama geldi

qualcomm snapdragon 7 plus gen 2

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 7 Plus Gen 2’nin duyurusu bugün yapılmıştı. Bu işlemciyi taşıyan telefonlar çıkaracaklarını açıklayan ilk üreticiler Xiaomi ve Realme oldu. Redmi Note 12 Turbo ve Realme GT Neo 5 SE Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, Poco F5 de Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciyle gelecek. Qualcomm’un Snapdragon 685 adını taşıyan başka bir orta segment işlemci daha çıkaracağı ve bu işlemcinin de Redmi Note 12 4G’nin kalbine yerleştirileceği söyleniyor.

Xiaomi Redmi Note 12 serisinin tanıtımını 23 Mart’ta gerçekleştirecek. Bu etkinlikte Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemcili Redmi Note 12’nin tanıtılması muhtemel görünüyor. 6.67 inç Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekran, 50 megapiksel ana kamera, 67W şarj destekli 5500 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

xiaomi

Realme GT Neo 5 SE’nin ise 144 Hz AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. 50, 8 ve 2 megapiksel arka kameralar, 16 GB RAM, 512 GB depolama alanı, Android 13 ve Realme UI 4.0 da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. GT Neo 5 SE’nin nisan ayında tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi ve Realme’nin ardından diğer üreticilerden de benzer açıklamalar bekleniyor

Xiaomi ve Realme’nin ardından diğer Android üreticilerinden de benzer açıklamaların gelmesi sürpriz olmayacaktır. Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemcili telefonların mart ayı bitmeden çıkacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER