Manşetler

Xiaomi Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi türkiye

Son yılların parlayan Çinli markalarından bir tanesi olan Xiaomi, Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapıyor. Çin’in dışındaki ülke pazarlarına yayılmak için çeşitli atılımlar yapan şirket bu yıl sonuna kadar veya gelecek yılın başlarında ABD’ye de girmeyi hedeflediğini duyurmuştu. Ayrıca Avrupa’da da, Fransa ve İtalya’da Mi Store adını verdiği fiziksel mağazalarını açmıştı.

Donanımhaber‘e göre, Xiaomi Türkiye pazarına GearBest iş ortaklığıyla birlikte girecek. 6 Haziran’da başlayacak ve 10 Haziran’a kadar sürecek olan Games Week İstanbul Video Oyunları ve Teknolojileri Fuarı’nın sürprizlerinden bir tanesi de Xiaomi ve burada Türkiye lansmanını gerçekleştireceği Redmi S2 modeli olacak.

Öte yandan, Xiaomi’nin lansman için Games Week İstanbul’u seçmesinin bir nedeninin de, yakın zamanda tanıttığı oyun telefonu Black Shark’ı da göstermeyi planladığının olduğu söyleniyor.

Xiaomi’nin kademeli biçimde pazara gireceği ve başlangıçta yedi farklı modelle piyasada olacağı belirtiliyor. Satışlar GearBest üzerinden gerçekleştirilecek. Zamanla diğer Xiaomi ürünleri de satışa sunulacak. Ürünlerin dağıtımı doğrudan Türkiye’den yapılacak, teknik servis tarafında ise Genpa destek verecek.

İLGİLİ HABERLER