Teknoloji

Xiaomi’den tam ekran uğruna ilginç ön kamera yerleşimleri

Xiaomi elektrikli otomobil

Günümüzün akıllı telefonlarında ön yüzü tamamen kaplayan ekran tasarımı giderek daha fazla ilgi çekiyor. Ancak ön kameranın yerleştirilmesi uğruna çentikli veya delikli ekran tasarımlarını da sıklıkla görüyoruz. Bazı üreticiler de selfie kameralar için farklı mekanizmalar geliştirerek ekranın hiçbir kesintiye uğramaması için çalışıyor. Bu gibi uygulamaları genellikle orta veya üst segment telefonlar için görüyoruz. Xiaomi’nin yöntemiyle birlikte tam ekranlı akıllı telefonlar fiyatı daha da düşük olan giriş segmentindeki telefonlara gelebilir.

Çinli şirketin patent başvurusunda ön kameranın cihazın ön yüzünde üst köşeye yerleştirildiği bir akıllı telefon tasarımı görünüyor. İlk bakışta köşedeki deliğin, bazı telefonlarda rastladığımız ekran deliklerine göre daha küçük olduğunu fark ediyoruz. Bazı fotoğraflarda ise bu deliğin gereksiz biçimde büyütüldüğü de görülüyor.

Xiaomi’nin patent uygulaması ilk bakışta biraz garip ve komik gibi görünüyor. Ancak ön tarafta da iki kamera kullanan üreticilerin sayısının arttığını düşündüğümüzde, şirketin patent başvurusunda gördüğümüz tasarımın gerçek hayata yansıması daha fazla olabilir.

Bu patent başvurusunda gördüğümüz tarzdaki ön kamera tasarımları yakın gelecekten itibaren Xiaomi’nin kendi markası ve Redmi çatısı altında çıkardığı akıllı telefonlarda karşımıza çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER