Manşetler

Xiaomi Surge S1 adını taşıyan mobil işlemcisini duyurdu

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi surge s1Çin’in teknoloji devlerinden Xiaomi, etki alanını akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve aksesuarların ötesine taşımak için önemli bir adım attı. Şirket, Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin izinden giderek kendi mobil işlemcisini geliştirdi. Xiaomi Surge S1 adını taşıyan ilk mobil işlemcisini duyurdu.

Xiaomi, orta segment bir işlemci olan Surge S1’i iştiraklerinden biri olan Beijing Pinecone Electronics’in çatısı altında geliştirdi. Qualcomm’un Snapdragon 625’ine ve MediaTek’in P20 ve P10 işlemcileriyle rekabet içine girecek olan Surge S1 için gerçekleştirilen ilk benchmark testlerinin sonuçları hakkında da bilgi verildi. Xiaomi, işlemcisinin rakiplerinin üzerinde bir performans sergilediğini iddia ediyor.

64-bit uyumlu, sekiz çekirdekli bir işlemci olan Surge S1’e dört çekirdekli Mali-T860 GPU grafik işlemcisinin eşlik ettiği belirtildi. Şirket, yeni işlemcisinin HD görüşmeler için VoLTE desteğine sahip olduğunun da altını çizdi. Sahte baz istasyonlarına karşı gelişmiş güvenlik sağlayan Surge S1, statik ses ve arka plan sesini de etkin biçimde önleyebiliyor.

Xiaomi Surge S1 ile birlikte Mi 5C’nin yeni bir versiyonunu da duyurdu. Söz konusu versiyon, Surge S1’i barındıran ilk akıllı telefon olma unvanını taşıyor. Şirketin işlemcisini diğer akıllı telefon üreticilerine lisanslama gibi bir planının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Xiaomi kurucusu ve CEO’su Jei Lun, Surge S1’in duyurulduğu etkinlikte açıklamalarda bulundu. Lun, Surge S1’in uzun vadeli hedeflere ulaşılması için atılması gereken bir adım olduğunu belirtti.

Xiaomi Surge S1 kısa vadede Çin dışına çıkmayabilir

Xiaomi’nin yeni mobil işlemcisinin ilk etapta sadece Çin pazarında satılan akıllı telefonlarda bulunması muhtemel görünüyor. Surge S1’in Çin sınırları dışına ne zaman çıkacağı konusunda ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER