Teknoloji

Xiaomi yeni amiral gemisinde Qualcomm Snapdragon 845’i kullanacak

xiaomi snapdragon 845Qualcomm en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845’i Hawaii’de düzenlediği Tech Summit kapsamında duyurdu. Yeni işlemciye dair detaylar henüz bilinmezliğini koruyor. İşlemcinin performans açısından vaatleri konusunda da şimdilik fazla bilgi paylaşılmış değil. Ancak Snapdragon 845’in hangi şirketler tarafından hangi cihazlarda kullanılacağı şimdiden ortaya çıkmış durumda. Çinli üretici Xiaomi Snapdragon 845’i yeni amiral gemisinde kullanacağını açıklayarak elini oldukça çabuk tuttu.

Xiaomi söz konusu duyuruyu en yetkili ağızdan yaptı. Snapdragon Tech Summit’te sahneye çıkan Xiaomi CEO’su Lei Jun, yeni gözde telefonlarının kalbinde Qualcomm Snapdragon 845’in bulunacağını belirtti. Lei Jun sahnede Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonunun ismimi açıklamadı. Ancak şirketin mevcut isimlendirme stratejisi ve çıkan haberler, telefonun Xiaomi Mi 7 ismini taşımasının yüksek bir ihtimal olduğunu gösteriyor.

Xiaomi Mi 7’nin ilk durağının şirketin ana vatanı Çin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak telefonun bir süre sonra diğer bölgelerde de satışa sunulması da oldukça muhtemel görünüyor. Xiaomi Mi 7’nin yurt dışındaki fiyat etiketinde yazacak rakamın ise 405 dolar seviyesinde olması öngörülüyor.

Xiaomi Snapdragon 845 işlemcili Mi 7’yi ne zaman tanıtacak?

Xiaomi Snapdragon 845 işlemcili yeni amiral gemisinin çıkış tarihi konusunda şimdilik somut bir işaret vermiş değil. Ancak şirketin geçmiş yıllarda Mi serisi telefonları için uyguladığı çıkış takvimi, bu konuda fikir yürütmeyi mümkün kılıyor. Mi 7’nin 2018’in ilk çeyreğinin sonlarında veya ikinci çeyreğin başlarında satışa sunulması muhtemel görünüyor. Çinli üreticinin akıllı telefonun duyurusunu Barselona’da gerçekleştirilecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) yapması da şaşırtıcı olmayacaktır. Xiaomi daha önce de amiral gemisi telefonlarını MWC kapsamında dünya kamuoyunun gözü önüne çıkarmayı seçmişti. Aynı yaklaşımın bir kez daha tekrarlanması, Çinli üretici için mantıklı bir tercih olabilir.

İLGİLİ HABERLER