Teknoloji

Xiaomi 2018’de Snapdragon 835 işlemcili dizüstü bilgisayar çıkarabilir

xiaomi snapdragon 835Qualcomm kısa bir süre önce Hawaii’de düzenlediği Snapdragon Technology Summit etkinliğinde önemli duyurular yapmıştı. Snapdragon 845 yonga setini resmi olarak gözler önüne çıkaran şirket, Snapdragon 835 işlemci taşıyan ilk Windows 10 işletim sistemli dizüstü bilgisayarlara dair detayları açıklamıştı. Snapdragon 835 taşıyan dizüstü bilgisayarları üretecek şirketler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu şirketler arasında sürpriz isimlerin de adı geçiyor. Xiaomi Snapdragon 835 işlemci taşıyacak dizüstü bilgisayarların üreticilerden birisi olacak gibi görünüyor.

Xiaomi yeni amiral gemisinin kalbinde Snapdragon 845’in bulunacağını daha önce açıklamıştı. Şirketin Snapdragon Mobile PC platformundan yararlanacağı dedikodusu ise kulağa bir nebze de olsa şaşırtıcı geliyor. Xiaomi’nin Mi Notebook Air adını taşıyan ilk dizüstü bilgisayarını 2016’da Çin’de satışa sunmuştu. Şirket bir süre sonra dizüstü bilgisayara bir 4G SIM kart yuvası da eklemişti. Xiaomi’nin 2018’de de portföyüne Snapdragon 835 işlemci ve Windows 10 işletim sistemli bir model eklemesi muhtemel görünüyor.

Xiaomi mevcut dizüstü bilgisayarlarında Intel’in işlemcilerini kullanıyor. Söz konusu bilgisayarlar sadece Çin’de satılıyor. Ancak birkaç distribütör bilgisayarı ülke dışına da pazarlıyor. Uzun pil ömrü ve Gigabit LTE bağlantısının varlığı, Xiaomi’nin dizüstü bilgisayarlarını başka pazarlar için de cazip hâle getirebilir. Xiaomi’nin dizüstü bilgisayar pazarında genişlemesi için ilk seçenek olarak akıllara Hindistan geliyor.

Xiaomi Snapdragon 835 işlemcili dizüstü bilgisayar çıkaran ilk şirket olmayacak

Xiaomi Snapdragon 835 işlemcili dizüstü bilgisayar çıkaran ilk şirket olmayacak. Xiaomi’den önce Asus ve HP’nin Snapdragon 835 işlemci taşıyan bilgisayarları raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER