Teknoloji

Xiaomi selfie ekranlı katlanabilir telefon tasarımının patentini aldı

xiaomi

Xiaomi, portföyüne Mi Mix Fold’un ardından yeni bir katlanabilir telefon daha eklemeye hazırlanıyor. Bu telefon “istiridye kabuğu” formatında bir tasarıma sahip olacak. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Derneği’ne sunulan belgelere göre, şirket yeni telefonunun kapak bölümünde çift kameraya ve selfie çekmekte kullanıcılara yardımcı olacak bir ekrana yer verecek.

Telefonun katlanabilir ekranının sol üst köşesinde de kapsül şeklinde bir kesik görülüyor. Buraya da çift kameranın yerleştirileceği anlaşılıyor. Cihazın alt kenarında SIM kart yuvası, USB-C girişi ve hoparlör ızgarası göze çarpıyor. Güç butonu ve ses kontrol tuşları ise sağ kenarda yer alıyor.

Xiaomi’nin katlanabilir telefon pazarı için “istiridye kabuğu” formunda bir telefon sunmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Motorola, Huawei ve Samsung gibi şirketlerin katalogunda şimdiden bu tasarıma sahip seçenekler mevcut. Çinli üreticinin de pastadan payını almak istemesi doğal görünüyor.

Xiaomi bugün yeni akıllı telefonlarını, kullanıcı arayüzünü ve saatini gözler önüne çıkaracak. Katlanabilir telefonun bu etkinlikte sahne alması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER