Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 6 Pro selefini çentikli ekran ve çift selfie kamerasıyla tamamlıyor

xiaomi redmi note 6 pro

Xiaomi Redmi Note 6 Pro, Mi.com’un Tayland forumunda resmi olarak gösterildi. Ne var ki bu, doğru düzgün bir lansman sayılmaz. Telefonun varlığından forumlar dışında pek bahsedilmiyor.

Her ne olursa olsun, bu telefon Xiaomi’nin 4 adet yapay zekâ (AI) destekli kamera barındıran ilk telefonu oluyor. Aynı zamanda her iki tarafta da ikişer kamera barındıran ilk telefonu olma özelliğini de taşlıyor.

Arkada yer alan ikili kamera sisteminde 12 megapiksel ana sensör ve buna ek olarak 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Bu açıdan Redmi Note 5 Pro’ya benziyor. Ancak 1.4 mikron ile daha büyük boyutlu pikseller kullanılıyor. Aynı zamanda f/1.9 ile daha geniş diyafram açıklığı sunuluyor. Dual Pixel AF özelliği de mevcut. İşin özü bu, Redmi Note 5 AI Dual Camera’da gördüğümüz ikili kamera sistemiyle büyük benzerlik taşıyor.

Ne var ki, selfie kamerası farklı. 20 megapiksel ana sensör ve bunun yanında 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü barındırıyor.

Diğer yeni özelliklerden bir tanesi de ekran. 6.26 inçlik, çentikli IPS ekranı görüyoruz. Xiaomi Redmi Note 6 Pro’nun yüzde 86’lık ekran-gövde oranına sahip olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca ekran 500 nitlik parlaklık sunuyor. Üstü de 2.5D Gorilla Glass camla kaplı durumda.

Redmi Note 6 Pro’da değişmeyen unsurlar da var. Bunların başında Snapdragon 636 işlemci geliyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza da diğer özellikler arasında bulunuyor. Ayrıca 4000 mAh kapasiteli pil de selefinden buraya taşınıyor. Bu pil 6 saate kadar oyun veya 8.5 saate kadar video izleme imkanı sunuyor.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro‘nun standart siyah renk seçeneğine ek olarak kırmızı, pembe ve mavi renkleri bulunuyor. Metal gövdeli telefon, üst ve alt kısımlarda yer alan plastik paneller sayesinde daha iyi kablosuz bağlantı imkanı da sağlıyor. Telefon Tayland’da 7000 baht, yani yaklaşık 1300 TL’ye gelen bir fiyattan satılıyor.

İLGİLİ HABERLER