Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 4 büyük ekran ve 4100 mAh pille geldi

xiaomi redmi note 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi redmi note 4Çin pazarına ait son satış rakamlarında yerel rakipleri tarafından geçildiği görülen Xiaomi’nin ışıltısı biraz kaybolmaya başladı gibi görünüyor. Ne var ki, şirket yeni modellerle vazgeçmediğini gösteriyor. Son model Xiaomi Redmi Note 4, daha önceki telefonlarla aynı formülü kullanıyor. Göz alıcı tasarıma sahip gövdede kullanıcıların hoşuna gidecek birçok teknik özelliği topluyor.

Xiaomi Redmi Note 4’te 5.5 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü ekran, on çekirdekli MediaTek Helio X20 işlemci, 13 megapiksel, çift renkli LED flaşlı kamera, microUSB portu, arkada parmak izi sensörü, 4100 mAh kapasiteli pil gibi başlıca teknik özellikler yer alıyor. Android 6.0 Marshmallow’un üstünde de Xiaomi’nin MIUI 8.0 kullanıcı arayüzü sunuluyor.

Xiaomi Note 4’ü Çin’de, Mi.com sitesi üzerinden satışa sunuyor. Telefonun 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızalı versiyonu yaklaşık 400 TL’ye denk gelen bir fiyattan satılıyor. 3 GB RAM ve 64 GB hafızalı versiyonun fiyatı da 530 TL’ye karşılık geliyor.

xiaomi redmi note 4Xiaomi bu cihazı şu an için sadece Çin pazarı için duyurmuş olsa da, komşu ülkelerde, özellikle de Hindistan’da satışa çıkması kuvvetle muhtemel görünüyor. Redmi Note 3 bu ülkede büyük başarı yakalamıştı. Ne var ki, eğer Note 4 de Note 3’ün izinden giderse, daha farklı işlemciyle Hint pazarına giriş yapacak demektir. Çünkü Xiaomi, Ericsson ile devam etmekte olan hukuki anlaşmazlık nedeniyle Hindistan’da MediaTek işlemcilerini kullanamıyor.

İLGİLİ HABERLER