Teknoloji

Xiaomi’den ilk Android Go telefonu: Redmi Go

Xiaomi Redmi Go hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefon sonunda resmiyet kazandı. Çinli üretici, yeni cihazının duyurusunu resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptı. Xiaomi‘nin telefonu, daha önce ortaya çıkan sızıntıların gerçekliğini de doğruluyor.

Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre, akıllı telefonda 5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 720p çözünürlüğe sahip. Telefonun kalbinde 1.4 GHz, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci yer alıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pili veriyor. 8 megapiksel ana kamera ve 5 megapiksel ön kamera da telefonun diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Redmi Go’nun en önemli özelliği olarak ise Android Go cihazı olması öne çıkıyor. Xiaomi ilk Android Go telefonunun diğer özellikleri konusunda şu an için başka detay paylaşmasa da, sızıntılar bu konuda da fikir edinmeyi sağlıyor. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 425 yonga setinin bulunduğu belirtiliyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanının eşlik ettiği söyleniyor.

Xiaomi Redmi Go için henüz fiyat açıklanmış değil. Ancak WinFuture sitesinde yer alan habere göre, akıllı telefon Avrupa’da 80 avronun altında bir fiyat karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER