Teknoloji

Xiaomi Redmi Go ile Android Go yarışında yerini alıyor

xiaomi redmi go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Redmi Go adını verdiği ilk Android Go telefonunu Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlediği etkinlikte resmen gözler önüne çıkardı. 720p çözünürlüklü ve 16:9 görüntü oranına sahip 5 inç ekran, 1 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 425 işlemci, 8 megapiksel kamera, 3000 mAh pil ve genişletilebilir 8 GB dahili depolama alanına sahip telefon, giriş segmentinde konumlanıyor.

Redmi Go‘nun varlığı ocak ayının sonunda ortaya çıkmıştı. Şirket, telefonu bir Twitter paylaşımıyla duyurmuş ve bazı özellikler hakkında bilgi vermişti. Ancak fiyat gibi konulardaki detaylar paylaşılmamıştı.

Redmi Go kutusundan Android 8.1 Oreo’nun Go versiyonuyla çıkıyor. Daha az güce sahip cihazlar için optimize edilen bu versiyonda Google’ın cihazda daha az yer kaplayan ve daha az veri tüketen özel uygulamaları bulunuyor.

Xiaomi Redmi Go’nun güçlü olma gibi bir iddiasının bulunmadığı rahatlıkla söylenebilir. Xiaomi’nin telefona biçtiği fiyat da standart cep telefonlarına fazlasıyla yaklaşıyor. Akıllı telefon Hindistan’da 4995 rupi (397 TL) karşılığında satılacak. Redmi Go’nun fiyatının Nokia 1 gibi rakiplerinin altında olması da dikkat çekiyor.

Xiaomi Redmi Go, şirketin portföyündeki tek yeni telefon değil. Çinli üretici Redmi 7 adını verdiği akıllı telefonunu da gözler önüne çıkarmıştı. Orta segmentte konumlanan Redmi 7, Redmi 7 Pro’nun daha uygun fiyatlı versiyonu olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER