Teknoloji

Xiaomi Redmi 7A’nın hazırlıklarını yapıyor

redmi 7a

Redmi serisi dünyanın en popüler uygun fiyatlı akıllı telefon serilerinden bir tanesi. En ucuz fiyatlı ürünleri bile yüksek fiyat-performans oranı sunuyor. Görünüşe göre, Xiaomi’nin alt markası yeni bir giriş seviyesi cihazın hazırlığını yapıyor.

Yeni telefonun (model numarası M1903C3E3) Redmi 7A olduğu düşünülüyor. Bu telefona ait ilk detaylar Çin’in resmi telekomünikasyon kurumu TENAA‘nın web sitesinde görüldü. Özellikler listesine baktığımızda giriş segmenti seviyesindeki özellikleri görüyoruz.

Xiaomi’nin en son cihazı 1.4 GHz sekiz çekirdekli işlemci, 2 ila 4 GB RAM, 16 ile 64 GB arası genişletilebilir depolama alanı, 3900 mAh kapasiteli pil, 5.45 inç, HD+ (1440 x 720 piksel) ekran gibi özelliklere sahip olacak gibi görünüyor.

Dikkat çeken diğer özellikler arasında 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel selfie kamerası ve 3.5mm kulaklık jakı var.

Bu cihaz daha önce duyurulmuş Redmi 7’nin biraz daha alt seviyedeki versiyonu gibi görünüyor. Redmi 7’nin aksine, bu yeni telefonda, yani Redmi 7 iki arka kamera ve parmak izi okuyucusu yok. CPU hızı da daha düşük seviyede.

Redmi 6A modeli 599 yuan (523 TL) gibi bir Çin fiyatına sahipti. Yeni telefonun da benzer seviyede bir fiyattan piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER