Teknoloji

Xiaomi Pocophone F1 sızıntısı telefonun özelliklerini gözler önüne seriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi pocophone f1Dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi konumundaki Xiaomi, etki alanını genişletmek ve farklı pazarlardaki etkinliğini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa da Çinli üreticinin güçlenmek istediği bölgeler arasında bulunuyor. Xiaomi Pocophone F1 adını taşıyan telefonunu da bu hedefe ulaşmak için yakında duyuracak gibi görünüyor.

Akıllı telefonun güçlü bir işlemciyi uygun bir fiyat eşliğinde sunacağına dair haberler daha önce ortaya çıkmıştı. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunacağı da kısa süre sızan Bluetooth SIG sertifikasıyla görülmüştü. Romanya merkezli PC Garage isimli alışveriş sitesinde ortaya çıkan ürün sayfası ise telefon konusunda daha detaylı bilgilere erişmeyi sağlıyor.

Xiaomi Pocophone F1 henüz resmen duyurulmasa da, PC Garage’da ürünün ön siparişe çıkması biraz şaşırtıcı görünüyor. Yine de, ürün sayfasında yer alan bilgiler ve cihaz fotoğrafları, sunulan bilgilerin doğru olma ihtimalini fazlasıyla kuvvetlendiriyor.

Pocophone F1’in ön tarafına bakıldığında çentikli 6 inç ekran ve büyük alt çerçeve göze çarpıyor. Söz konusu ekran, 2246 x 1080 piksel çözünürlük sunacak. Metal arka panelde ise dikey olarak yerleştirilen çift lensli arka kamera kurulumu ve altına yerleştirilen yuvarlak parmak izi tarayıcısı görülüyor. Panelin alt kısmında ise “Pocophone” yazısı bulunuyor.

Xiaomi Pocophone F1’de Snapdragon 845’e 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Arka kamera kurulumunu 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lens oluştururken, telefonun önünde 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Xiaomi Pocophone F1 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Telefon kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak.

İLGİLİ HABERLER