Teknoloji

Xiaomi Poco F1 22 Ağustos’ta tanıtılacak

xiaomi poco f1Xiaomi’nin orta segmente yönelik yeni markası Poco altında sunacağı ilk telefonun tanıtım tarihi belli oldu. Xiaomi Poco F1 22 Ağustos’ta Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Konuya ilişkin duyuru Poco’nun Hindistan’a yönelik Twitter hesabı aracılığıyla yapıldı.

Kısa süre önce ortaya çıkan ve Poco F1’in kutusuna ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf, telefonun Qualcomm Snapdragon 845 yonga setiyle geleceğini gözler önüne sermişti. Aynı sızıntıda telefonun çift lensli arka kamera kurulumunun yapay zekâ yetenekleri barındıracağı bilgisi de göze çarpmıştı.

Söz konusu sızıntının doğru olması durumunda, Xiaomi Poco F1 20 megapiksel ön kamera, 4000 mAh pil ve sektöre öncülük edecek bir likit soğutma sistemiyle gelecek. Qualcomm Snapdragon 845’e ise 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Çentikli ekrana sahip telefonda yüz tanıma sisteminin yer alacağı da mevcut bilgiler arasında bulunuyor.

Poco F1 ile ilgili bilgiler, Romanya merkezli alışveriş sitesi PC Garage tarafından daha önce sızdırılmıştı. İlgili sayfa daha sonra kaldırılsa da, telefonun arkasında 15 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kurulumun bulunacağı bilgisi ortaya çıkmıştı.

6.4 inç ekranlı Xiaomi Poco F1, geçtiğimiz ay ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmıştı. O dönemde Poco markasının Xiaomi tarafından ABD pazarına girmek için kullanılabileceği belirtilmişti. Bu beklentinin gerçeğe dönüşmesi muhtemel görünse de, ilk etapta telefonun öncelikli pazarının Hindistan olacağı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER