Teknoloji

Xiaomi Pad 7 Pro’nun izleri kodlarda görüldü

xiaomi pad 6 xiaomi pad 7 pro

Xiaomi Pad 6 serisi tabletlerini geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Şirket şimdi de bu serinin takipçisi Pad 7 serisi için hazırlıklara başlamış gibi görünüyor. Bu serinin üyelerinden biri olan Xiaomi Pad 7 Pro tabletin izleri şimdiden Mi Code’da görüldü. GSMChina sitesinin haberine göre, tablet Çin’de bir müzik enstrümanı olan “Sheng” kod adıyla anılıyor. Şirket daha önce de tabletleri için enstrüman isimlerini kod adı olarak seçmişti. Dolayısıyla bu tercihe pek şaşırmamak gerekiyor.

Model numarası “N81A” olan tabletin 10 inç büyüklüğündeki ekranının Tianma tarafından üretildiği belirtiliyor. LCD panelin çözünürlüğünün 2367 x 1480 piksel olduğu ve yenileme hızının 144 Hz olduğu da konuşulanlar arasında yer alıyor. Pad 6 Pro’da ekran büyüklüğü 11 inç olduğu için burada bir değişimin söz konusu olduğu söylenebilir.

Tabletin kalbinde ise geçtiğimiz yıl duyurulan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunacağı da kodların gösterdikleri arasında yer alıyor. Daha önce duyumcu Digital Chat Station da Pad 7 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesinin muhtemel olduğunu dile getirmişti.

Xiaomi Pad 7 Pro kutusundan HyperOS ile çıkacak

GSMChina’nın haberine göre, tablette dörtlü bir hoparlör sistemi bulunuyor. Tabletin kutusundan Android 14 tabanlı HyperOS kullanıcı arayüzüyle çıkmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Pad 7 Pro hakkında henüz resmi bir doğrulama gelmiş değil. Dolayısıyla bu tarz bilgilere temkinli şekilde yaklaşmakta fayda var. Ancak önümüzdeki dönemde tablet hakkında başka detayların gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER