Teknoloji

Xiaomi Pad 6 Pro tabletler güçlü işlemciyle gelecek

xiaomi pad 5 xiaomi pad 6

Xiaomi Pad 6 serisinin en geç ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Xiaomi’nin 2022 model tabletlerini barındıracak L81, L81A, L82 ve L83 kod adlı dört modelin bulunacağı söyleniyor. Bu model numaralarının Xiaomi Pad 6, Xiaomi Pad 6 Pro, Pad 6 Pro 5G’yi ve Redmi markalı bir tableti temsil ettiği belirtiliyor.

Yeni bir sızıntıya göre, Xiaomi’nin Pro tabletleri Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelecek. Yenileme hızı 144 Hz olan 14 inç LPTO ekran da tabletlerin özellikleri arasında sayılıyor. Bu Pro tabletlerin özelliklerinin Samsung Galaxy Tab S8 Ultra modeline yakın olması bekleniyor.

Aynı sızıntı Xiaomi’nin gelişmiş ses desteği sunacağını ve Dolby Atmos sertifikasıyla gelmesinin muhtemel olduğunu da gösteriyor. Ekranın da Dolby Vision sertifikası taşıması bekleniyor. Tablette Android’i MIUI for Pad arayüzünün tamamlamasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Pad 6 serisinin orta segmentte konumlanan üyelerinden birinin MediaTek Dimensity 8100 işlemciye sahip olacağı belirtiliyor.

Xiaomi Pad 6 Pro ve Pad 6 Pro 5G’nin 9000 mAh kapasiteli pillere sahip olması bekleniyor. 120W şarj desteği de tabletlerin özellikleri arasında sayılıyor. Xiaomi’nin yeni tabletlerinin testlerin ve sertifika süreçlerinin tamamlanmasının ardından resmiyet kazanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER