Teknoloji

Xiaomi, Oppo ve Vivo telefonlar arası fotoğraf aktarma işlemini kolaylaştırıyor

xiaomi vivo oppo

Mobil teknolojilerde yaşanan tüm gelişmelere rağmen hâlâ iki telefon arasında basit bir fotoğraf aktarma işlemi çok kolay gerçekleşmiyor. Tabii ki, Apple’ın iPhone’larında bulunan AirDrop çözümünü ayrı tutmak gerek, ancak o çözüm de sadece Apple’ın cihazlarında çalışıyor. Android tarafında ise durum epey karışık.

Aslında her bir üreticinin kendi markasını taşıyan telefonları arasında kolay fotoğraf paylaşımı yapmayı sağlayacak bir yöntem veya teknoloji mevcut. Ancak farklı üreticilerin Android telefonları arasında fotoğraf transferi hiç kolay bir iş değil. Bu nedenle Çin’in üç büyük akıllı telefon üreticisi bir araya geliyor.

Xiaomi, Oppo ve Vivo, akıllı telefonları arasında sadece üç basit tıklatmayla dosya paylaşımı sağlayacak bir yöntemi kullanmak için aralarında anlaştı.

Üç şirketin kurduğu Peer-to-Peer Transmission Alliance adlı oluşum tüm Android telefon üreticilerinin parçası olması gereken bir organ olarak nitelendirilebilir. Ya da geliştirdikleri yöntem her bir telefon üreticisi tarafından bağımsız biçimde kullanılabilmeli.

Teknik açıdan baktığımızda, üç şirketin kullanmayı planladığı yöntem yeni bir şey sunmuyor. Dosya transfer sistemi Bluetooth ve Wi-Fi Direct’in bir birleşimi olan WiFi P2P yöntemini kullanarak cihazları bağlıyor ve arada herhangi bir İnternet veya hücresel veri bağlantısı olmadan dosyaları iletmeye izin veriyor. Bu sistem Google’ın kendi Dosyalar uygulamasında kullandığı sisteme de oldukça benziyor.

Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun oluşumunun sunup diğer uygulamaların sunmadığı ise kullanım kolaylığı oluyor. Kullanıcılar bu özelliği üç üreticinin destekleyen herhangi telefonundan bir tanesinde açıp kapsama alanı içindeki cihazlar arasında hızlıca paylaşım yapabilirler. Ayrı bir eşleştirme veya kurulum süreci de gerekmiyor.

Tabii ki, söz konusu paylaşım yöntemi sadece üç markanın telefonları arasında gerçekleşiyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde ise küresel pazarda yayılma hedefinden bahsediliyor. Xiaomi tarafında, Android 9 veya üstü sürümle çalışan neredeyse tüm telefonlar destekleniyor. Ancak Redmi 6, Redmi 7 ve Redmi 8 serisi telefonlar ilginç şekilde kapsam dışı kalıyor.

İLGİLİ HABERLER