Teknoloji

Xiaomi OLED panel tedariği için Samsung’u tercih edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi oledSamsung’un ekran panelleri üreten Samsung Display, kısa bir süre önce üretim kapasitesini yukarıya çekmişti. Güney Koreli şirketin Apple’a yeni iPhone’un OLED ekranını tedarik edebilmek için böyle bir hamle gerçekleştirdiği düşünülmüştü. Ancak Güney Koreli yayın organı The Bell tarafından yayınlanan bir haber, Samsung’un tek müşterisinin Apple olmadığını gösteriyor. Habere göre, Xiaomi OLED panel tedariği için Samsung ile bir anlaşma imzaladı. Çinli üreticinin Samsung’dan alacağı OLED panelleri 2018 model amiral gemisinde kullanacağı söyleniyor.

Xiaomi’nin OLED panel tedariği konusunda ilk olarak LG Display ile işbirliğine gitmeyi istediği, ancak LG’nin yeni üretim tesisini faaliyete sokmakta gecikmesi nedeniyle bu işbirliğinin gerçekleşmediği iddia edildi. Bu değişimin Xiaomi’nin 2018 model gözde telefonunun ekran boyutunda da değişikliğe yol açtığı söyleniyor. LG’den 5.5 inçlik paneller alacak olan şirketin Samsung’dan 6 inçlik paneller tedarik etmesi bekleniyor. Bu da Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin Samsung Galaxy S8 ailesine benzer bir görüntüye sahip olabileceğini düşündürüyor.

Samsung’un Xiaomi’ye ilk OLED ekran partisini aralık ayında göndereceği söyleniyor. 1 milyon panelin bulunacağı bu partiyi önümüzdeki ay 2.2 milyon panelin bulunacağı yeni bir partinin izleyeceği belirtiliyor.

Xiaomi OLED panelleri Mi Mix veya Redmi serisi için kullanabilir

Xiaomi’nin 2018 model amiral gemisinden bahsedilince akıllara gelen ilk seçenek Mi 7 oluyor. 6 inçlik OLED ekran da telefona dair dedikodularla örtüşüyor. Ancak daha önce çıkan haberlerde Mi 7’nin ekranının JDI’dan tedarik edileceğinin belirtilmesi kafaları karıştırıyor. Bu nedenle şirketin Mi Mix veya Redmi serisinin yeni üyesi için Samsung’un kapsını çalmış olması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER