Ulaşım

Xiaomi yeni Segway aracı Ninebot Mini’yi tanıttı

xiaomi-ninebot-mini-segway-191015-1

Xiaomi gibi büyük şirketlerin de desteğini alan Çinli ulaşım araçları üreticisi Ninebot, geçtiğimiz nisan ayında ülkemizde “Ginger” veya “Zencefil” adıyla tanınan tek kişilik ulaşım aracını geliştiren Segway’i satın almıştı. Bu satışın ardından piyasaya sürülen Segway tabanlı ilk ürün ise Ninebot mini oldu.

Orijinaline görüntü olarak benzeyen, ancak boyut itibarıyla epey küçük olan Ninebot mini, 315 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. Söz konusu rakamın orijinal Segway Ginger’ın çıkış fiyatının 20’de 1’inden az olduğunu belirtmekte fayda var.

xiaomi-ninebot-mini-segway-191015-2

Saatte 16 kilometre hıza ulaşabilen Ninebot mini, 15 derecelik engelleri aşabiliyor, şarjı tamamen dolu olduğunda 22 kilometre yol katedebiliyor. 12.8 kilogram ağırlığındaki Ninebot mini, bir otomobilin bagajına rahatlıkla sığdırılabiliyor. Kullanıcılar yazılım güncellemesi ve araç, trafik verisi, sistem, hız gibi parametreleri özel akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebiliyor.

Ninebot mini’nin pazarlama çalışmaları da, Xiaomi tarafından yürütülüyor. Şirket, Ninebot mini’yi “havalı bir genç oyuncağı” şeklinde tanımlıyor. 3 Kasımda Çin’de satışa sunulacak olan Ninebot mini’nin diğer ülkelerde ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER