Teknoloji

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip’in kamera detayları sızdırıldı

xiaomi mix fold 4

Xiaomi Mix Fold 4 önümüzdeki dönemde şirketin “istiridye kabuğu” formatındaki ilk katlanabilir telefonu olan Mix Flip ile birlikte resmiyet kazanacak. Mix Fold 4’ün özellikleri mart ayında etrafta dolaşmaya başlamış, Mix Flip ise uydu bağlantı desteği ile Çin’de sertifika almıştı.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station, her iki cihaza ait olduğu söylenen özellikleri paylaştı. Bu paylaşıma göre, Mix Fold 4 en ince katlanabilir telefon olma unvanının yeni sahibi olacak. Söz konusu unvanın hâlihazırdaki sahibi Honor Magic V2.

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonları Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek. Ana kamera görevini ise optik görüntü sabitleme özellikli 1/1.55 inçlik 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek.

İki telefonda da 60 megapiksel çözünürlüklü Omnivision OV60A 2x telefoto kamera bulunuyor. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera da iki telefonun ortak noktaları arasında yer alıyor. Mix Flip’te kameralar bunlarla sınırlı kalırken, Mix Fold 4’te 5x zoom yapabilen 10 megapiksel periskop telefoto kamera da bulunuyor. Mix Fold 4’ün IP dayanıklılık sertifikasına ve kablosuz şarj desteğine sahip olacağı da şimdiden paylaşılan bilgiler arasında.

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip Çin dışında satışa sunulacak mı?

Mix Fold 4 ve Mix Flip’in yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. Bu da temmuz ve eylül ayları arasındaki döneme tekabül ediyor. Xiaomi’nin ilk kez Xiaomi 15 serisinde Snapdragon 8 Gen 4 işlemciye yer vereceği de bilinenler arasında yer alıyor.

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip’in Çin dışında piyasaya çıkması ise şu an için beklenmiyor. Yakında bu konu hakkında daha net bilgiler gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER