Teknoloji

Xiaomi Mix Fold 2 Samsung’un ürettiği ultra ince camla gelecek

xiaomi mix fold 3

Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu Mi Mix Fold geçtiğimiz mart ayında tanıtılmıştı. Henüz birkaç aylık mazisi olan bu telefonun takipçisi için hazırlıkların başlaması da fazla zaman almamıştı. Xiaomi Mix Fold 2 adıyla anılan katlanabilir telefon, bazı sertifikalarda görülmüştü. Mix Fold 2’nin selefinden farklı olarak Çin dışında da satılma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Mix Fold 2’de Samsung’un üretimi olan içe doğru katlanan bir ekranın bulunması ve bu ekranı da yine Samsung tarafından üretilen Ultra İnce Cam’ın koruması bekleniyor. Ultra İnce Cam, Galaxy Z Fold 3 ve Oppo Find N gibi katlanabilir telefonlarda da kullanılmıştı.

Ultra İnce Cam teknolojisinde 30 mikron kalınlığındaki cama işleme sırasında özel maddeler enjekte ediliyor. Normal akıllı telefon camlarına kıyasla çok daha ince olan bu cam böylelikle esnek hâle geliyor. Dayanıklılık seviyesi Gorilla Glass cam ürünlerinin altında kalsa da, hatırı sayılır bir noktaya erişiliyor.

Xiaomi Mix Fold 2, büyük ihtimalle 8.1 inçlik bir iç ekranla gelecek. Bu ekranın yüksek yenileme hızının da yüksek olacağı söyleniyor. Samsung üretimi panelin 120 Hz LPTO olması muhtemel görünüyor. Mix Fold 2’de menteşenin de yeniden tasarlanması ve orijinal Mi Mix Fold’a kıyasla daha iyi olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER