Teknoloji

Xiaomi MIUI 13’ün özellikleri sızan videolarla görüldü

xiaomi miui 13 redmi k50

28 Aralık’ta tanıtılması beklenen Xiaomi 12, kutusundan büyük ihtimalle MIUI 13 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Yeni kullanıcı arayüzünün logosu, Xiaomi’nin Feedback uygulaması aracılığıyla internete sızdı. MIUI 13 logosunun da geometrik tasarım trendini sürdürdüğü görülüyor.

Yeni logoyu ortaya çıkaran Xiaomi UI isimli YouTube kanalı, MIUI 13’e derin bir bakış attı. Paylaşılan videolar kullanıcı arayüzünün yeni özelliklerini gösterirken, Xiaomi’nin kendi uygulamalarının da yeni arayüze uygun olarak güncellendiği görülüyor.

xiaomi miui 13

Paylaşılan yeni video, telefonun ana ekranını gösteriyor. “Infinity Scroll” özelliği ana ekran panellerini döngüye alıyor ve son panelin görülmesinin ardından yapılan bir hareket, kullanıcıları yeniden bir numaralı panele götürüyor.

Küçük araç takımları da güncellemeyle birlikte kullanıma sunulacak. Bu araçların duyurusu MIUI 12.5 beta sürümüyle yapılmıştı. Ancak Xiaomi bu özelliği MIUI’nin kararlı sürümlerine eklemek için acele etmemişti.

Xiaomi mevcut özelliklerden birini de yeniliyor. Yola “Video Araç Kutusu” olarak çıkan daha sonra ise “Akıllı Araç Kutusu” adını alan arayüz unsurunun ismi, “Kenar Çubuğu” olarak değiştirildi. Bu çubuğun nasıl görüneceği de videolarda gösteriliyor.

Bu yıl marka stratejisinde önemli değişiklikler yapan Xiaomi, MIUI 13 ile bu değişiklikleri taçlandıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER