Teknoloji

Xiaomi MIUI 13 güncellemesi için tarih verdi

xiaomi miui 13 redmi k50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi bu yıl MIUI kullanıcı arayüzünün dağıtımı konusunda daha farklı bir yol izliyor. Şirket her yıl kullanıcı arayüzü için büyük güncellemeler çıkarsa da, bu yıl MIUI 12’nin ömrünü küçük güncellemelerle uzatmıştı. Xiaomi’nin bu tutumunda MIUI 13 hazırlığında pandemi nedeniyle yaşanan gecikmelerin etkili olduğu düşünülüyor. MIUI 13 sürümü konusunda beklenen açıklama da sonunda Xiaomi kurucusu Lei Jun tarafından yapıldı.

MIUI 12, MIUI hikayesindeki en uzun yaşam ömürlerinden birine sahip. 2020’de yayınlanan kullanıcı arayüzü, geçtiğimiz yılın sonlarında MIUI 12.5 güncellemesiyle yeni özellikler kazanmıştı. Tasarımda bazı değişiklikler yapan Xiaomi, performans ve güvenliği artırmaya yönelik dokunuşları da ihmal etmemişti. Şirket MIUI 12.5 Enhanced ile kullanıcı arayüzünü ekstra dokunuşlarla biraz daha iyileştirmişti.

Bu küçük değişikliklerin ardından MIUI 13’ün çıkışı konusunda da beklenen işaret geldi. Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, kullanıcı arayüzünün yıl bitmeden kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Şirketin önümüzdeki ay Qualcomm Snapdragon 898 işlemcili Xiaomi 12‘yi de gözler önüne çıkarması bekleniyor. Yeni amiral gemisinin MIUI 13 ile yüklü gelecek ilk telefon olacağı da söyleniyor. Güncellemenin 2022 içinde Xiaomi’nin portföyünün büyük kısmına ulaştırılması bekleniyor.

MIUI 13’ün normal şartlar altında Mi Mix 4’le birlikte dağıtıma çıkması öngörülüyordu. Ancak geliştiricilerin kullanıcı arayüzünü parlatmak için biraz daha zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle çıkışın ertelendiği belirtilmişti. Kullanıcı arayüzü Xiaomi 12’nin çıkışı için hazır hâle gelecek gibi görünüyor.

MIUI 13 için müjdeyi veren Xiaomi kurucusu Lei Jun, bir taraftan da MIUI 12.5’in getirdiği pil optimizasyonları konusunda bilgi vermeyi ihmal etmedi. Lei’ye göre, MIUI 12.5 Xiaomi’nin telefonlarının uzun pil ömrü sunmasının en önemli faktörleri arasında yer alıyor. MIUI 13’ün de bu alanda iyileştirmeler yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER