Teknoloji

Xiaomi MIUI 11 tanıtıldı, yepyeni bir görünüm geliyor

xiaomi miui 11

Xiaomi Mi 9 Pro 5G akıllı telefonunu tanıtan Xiaomi, aynı etkinlikte MIUI 11 kullanıcı arayüzünün duyurusunu da gerçekleştirdi.

Xiaomi’nin özelleştirilmiş Android kullanıcı arayüzünün en son versiyonu olan MIUI 11, şirkete Red Dot Design ödülü kazandıran görsel değişiklikleri getiriyor. Xiaomi, bu ödülün ilk kez bir yazılım şirketine verildiğine dikkat çekiyor.

Xiaomi, Milan Pro adı verilen yeni bir özelleştirilmiş yazı tipinin eklendiğinin altını çiziyor. Bu yazı tipi hem Çince metinler hem de Latin tabanlı karakterler için optimize edildi. MIUI 11, dinamik font ölçekleme, okunaklılığı optimize etmek için karakterlerin kalınlığını değiştirme gibi özellikleri de sunuyor. İkincisinin bir akıllı telefon için ilk olduğuna vurgu yapılıyor.

Xiaomi kullanıcı deneyiminin dinleme tarafı üzerinde de çalışıyor. Su, ateş veya hayvan sesleri gibi doğal seslerden ilham alan yepyeni ses efektlerini ekliyor.

MIUI 11, yeni gelen ve iyileştirilmiş sürekli açık ekran efektlerini içeriyor. Animasyonlar, özelleştirilmiş metinler ve sosyal servislerden bildirimler de bunların arasında bulunuyor.

MIUI 11’de işlevsellik açısından yenilikler

İşlevsellik açısından bakıldığında ise, MIUI 11 iki yeni ofis uygulama paketini; Mi Work ve Mi Go’yu entegre ediyor. İlki dosya paylaşımı, hızlı doküman transferi, ekran yayını ve kablosuz yazdırma özelliklerine yoğunlaşıyor. Öte yandan Mi Go ise, adından da anlaşılacağı üzere hareket hâlindeyken işe yarıyor. Sunduğu azami güç tasarruf modu sayesinde sadece yüzde 5’lik pil seviyesiyle 24 saate varan bekleme süresi sunuyor.

Xiaomi, MIUI 11’in işletim sistemi tarihindeki en hızlı dağıtım rekorunu elde edeceğini söylüyor. Çinli kullanıcılar için kapalı beta süreci bugün itibarıyla WeChat üzerinden açılıyor. MIUI 11 herkese açık beta süreci de 27 Eylül’de, 17 farklı Çin cihazı için başlayacak. Kararlı güncellemelerin ise ekim ayı ortalarından itibaren dağıtılması bekleniyor. Bu tarihler Çin’de kullanılan cihazlar için veriliyor. Dünya çapındaki Xiaomi kullanıcılarının biraz daha beklemeleri gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER