Teknoloji

Xiaomi MiPad ile iPad mini ve Android’i buluşturuyor

Apple’ın Retina ekranlı iPad mini’sine benzeyen birçok tablet gördük, ancak hiçbirisi Xiaomi’ninki gibi olmamıştı. Çinli şirketin bugün duyurusunu gerçekleştirdiği Xiaomi MiPad 7.9 inç ekran boyutu ve 2048 x 1536 çözünürlükle iPad mini ile boy ölçüşüyor. Cihazın renkleri, şekli ve tasarımı da Apple’ın iPhone 5c serisini andırmıyor değil.

xiaomi-mipad-150514

Aslında Xiaomi bu ürünle Apple’ın plastikten yapılmış iPhone 5c modeliyle aynı materyalleri kullandığını göstermiş oluyor. Cihazın Android işletim sistemi üzerinde çalışan MIUI kullanıcı arayüzü de iOS 7’nin görünüşüyle bir hayli benzerlik taşıyor.

MiPad’in farklılaştığı noktalardan bir tanesi işlemcisi. Tegra K1 barındıran cihaz bu işlemciyi taşıyan ilk mobil ürün olarak karşımıza çıkıyor. Nvidia’nın ilk kez geçtiğimiz ocak ayında CES’te gösterilen mobil işlemcisi büyük potansiyel barındırıyordu, ancak piyasaya giriş yapması biraz uzun sürdü. Ancak en sonunda MiPad ile birlikte sağlam bir giriş yapmış oldu.

MiPad haziran ayından itibaren Çin’de piyasada olacak. 16 GB kapasiteli versiyon için 1499 yuan (yaklaşık 500 TL), 64 GB kapasiteli içinse 1699 yuan (566 TL) fiyat biçiliyor. Şirket ilk ürünleri beta olarak nitelendiriyor, belki bu şekilde beklentilerin fazla yükselmesini engellemek ve Apple’ın en iyi tabletinin yüksek donanım bileşenleri ve düşük fiyatı buluşturan alternatifine olan ilginin nasıl olacağını ölçmek istiyor.

Xiaomi geçtiğimiz yaz Google’dan Hugo Barra’yı, Android’in önde gelen yöneticilerinden ve tasarımından sorumlu bir kişiyi transfer etmiş, sıradan bir Çinli kopya cihaz üreticisi olmadığını göstermişti. Ancak tanıtılan Xiaomi MiPad eski alışkanlıkların kolay kolay bırakılamadığını gösteriyor.

İlgili >> MiPad, MIUI

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER