Teknoloji

Xiaomi Mi Smart Band 6 için ilk kapsamlı sızıntı

Xiaomi Mi Smart Band 6 için ilk işaretler daha önce Amazfit adını taşıyan Zepp uygulamasında görüldü. Söz konusu sızıntı, Mi Smart Band 6’ın Mi Smart Band 5’i belli noktalarda ciddi ölçüde geliştirdiğini gösteriyor. Akıllı bilekliğin biri Çin, diğeri de küresel olmak üzere iki versiyonunun olduğu görülüyor.

Mi Smart Band 6’daki en önemli yeniliklerden biri olarak yerleşik GPS alıcısı öne çıkıyor. Böylelikle egzersizler için daha doğru hız ve mesafe verileri kaydedilebilecek. Ekranın navigasyonda kullanım için küçük olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Daha hızlı konumlama içinse telefon uygulaması akıllı bilekliğe A-GPS verileri gönderecek.

Mi Smart Band 6’da kandaki oksijen seviyesini ölçmek için SpO2 sensörü de bulunacak. Bu özellik Mi Smart Band 5’te de mevcut durumda. Mi Smart Band 6 ile kullanıcılara 19 yeni egzersiz modu sunulacak. Bu modlar arasında zumba, kriket, bowling, basketbol, voleybol, jimnastik, dans ve sokak dansı gibi seçenekler bulunuyor.

Akıllı bileklikte kullanıcıların konsantrasyonuna yardımcı olmak içinse Pomodoro Tekniği mevcut. Bir zaman yönetimi metodu olan bu teknik, zamanlayıcıdan yararlanıyor. 25 dakikalık bir süre boyunca uygulama bildirimleri engellenirken, daha sonra da titreşimle kullanıcılara 25 dakikalık bir ara vermeleri öneriliyor.

Mi Smart Band 6’yla birlikte uyku verilerine saatte bakmak da mümkün olacak. Bu da ekranın biraz daha büyüyeceğini düşündürüyor. Ekranın çözünürlüğünün artabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Arayüze eklenecek yeni kadran seçeneklerinden bazıları da şimdiden görülmüş durumda.

xiaomi mi smart band 6

Mi Smart Band 6 ile Mi Home platformundaki akıllı ev cihazlarını kontrol etmek de mümkün olacak. Bunun bölgesel bir özellik olup olmadığı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Kontrol için Amazon Alexa veya Mi AI’dan faydalanılacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mi Smart Band 6 ne zaman çıkacak?

Mi Smart Band 6’nın bildirimlerde emojileri de göstereceği anlaşılıyor. Kaynak dosyaları arasında 308 emoji görseline rastlanması bunu ortaya koyuyor. Akıllı bileklikle gelen aramaları “Şu anda araba sürüyorum” gibi otomatik yanıtlarla reddetmek de mümkün olacak.

Xiaomi Mi Smart Band 6 için daha uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor gibi görünüyor. Mi Smart Band 5, geçtiğimiz yıl temmuz ayında tanıtılmıştı. Mi Smart Band 6’nın da benzer bir dönemde resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER