Manşetler

Xiaomi Mi Note 2 Samsung Galaxy Note 7’nin boşluğunu doldurmayı hedefliyor

xiaomi mi note 2

xiaomi mi note 2Samsung Galaxy Note 7 cam ve metali buluşturan gövdesi ve kavisli kenarlara sahip ekranıyla oldukça çekici ve etkileyici bir telefondu. Doğrusu, bu güzellikte bir telefonun ömrünün kısa olmasına fazlasıyla üzüldük. Çin’in yükselen değerlerinden olan Xiaomi, Note 7’nin boşluğunu yeni akıllı telefonu Xiaomi Mi Note 2 ile doldurmayı hedefliyor.

Xiaomi’nin Çin’in başkenti Pekin’de düzenlediği etkinlikte duyurulan Mi Note 2, Note 7’ninkine epey benzeyen bir tasarımla geliyor. Tabii ki, her iki kenarı kavisli ekran benzerliğin başlıca nedeni. Böylelikle neredeyse ilk kez Samsung markası taşımayan ve kenar ekranları barındıran bir telefon görüyoruz.

Note 7 ile olan benzerlik yuvarlatılmış kenarlara ve köşelere sahip parmak izi sensörüyle devam ediyor. Muhtemelen bu sensör, tıpkı geçtiğimiz haftalarda duyurulan Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus’ta olduğu gibi camın altına yerleştirilmiş. Mi Note 2’nin arka yüzü camdan yapılmış. Bu da metalik çerçeveyle buluşan yüzlerin simetrik bir görünüme sahip olmasını mümkün kılıyor.

xiaomi mi note 2Mi Note 2’de de 5.7 inç, Quad HD panel var, ancak panel OLED teknolojisine sahip. Kavisli kenarlar da hesaba katıldığında, Note 2’nin ekran-gövde oranı yüzde 77.2’ye ulaşıyor. Ekranın üst ve alt bölümlerinin hatırı sayılır genişlikte olması nedeniyle oran daha yükseğe çıkamıyor.

xiaomi mi note 2Diğer son amiral gemisi Xiaomi telefonları gibi, Xiaomi Mi Note 2’nin teknik özellikler listesi de fazlasıyla etkileyici görünüyor. Telefonda Qualcomm’un en son ürünlerinden Snapdragon 821 işlemci bulunuyor. 4 GB veya 6 GB RAM ise 64 GB veya 128 GB UFS 2.0 flaş depolama birimiyle eşleştiriliyor. 4070 mAh kapasiteli pil ise Quick Charge 3.0 teknolojisini destekliyor. Aqstic ses işlemcisiyle 192 KHz / 24-bit Hi-Fi ses desteğinin sunulduğunu duymak kaliteli ses tutkunlarını fazlasıyla memnun edecektir.

Arkadaki kamera 22.56 megapiksel IMX 318 sensörü barındırıyor. Sony üretimi bu sensör OIS yerine elektronik görüntü dengeleme sistemine sahip. Buna ek olarak faz algılama ve kontrast destekli otomatik odak yeteneği de mevcut. Önde de 8 megapiksel, f/2.0, IMX 268 sensörlü selfie kamerası bulunuyor.

xiaomi mi note 2Xiaomi, bu telefonun toplamda 37 LTE bandını desteklediğini, böylelikle küresel LTE desteği sunacağını söylüyor.

xiaomi mi note 2

Xiaomi Mi Note 2 fiyatları

Tahmin edebileceğiniz üzere, Xiaomi Mi Note 2’nin fiyatını epey makul seviyede tutuyor. En azından Çin için bunu söyleyebiliriz. Xiaomi Mi Note 2 seçenekleri ve fiyatları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • 4GB + 64GB: 2799 yuan (~1275 TL)
  • 6GB + 128GB: 3299 yuan (~1502 TL)
  • 6GB + 128GB Global: 3499 yuan (~1593 TL)

“Global” versiyonunun ne olduğu tam olarak belli değil, ancak muhtemelen küresel LTE desteğinin sunulduğu model olabilir.

Xiaomi Mi Note 2’yi nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi altta bulunan yorum alanı bölümünden paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER