Manşetler

Xiaomi Mi Note 10 duyuruldu: CC9 Pro dünyaya bu isimle açılıyor

Xiaomi Mi Note 10 duyuruldu: CC9 Pro dünyaya bu isimle açılıyor

Xiaomi, Samsung’la birlikte geliştirdiği 108 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörünün kullanıldığı ilk akıllı telefon olan Mi CC9 Pro’yu geçtiğimiz gün tanıtmıştı. Mi CC9 Pro, Çin dışında satılmayacak. Ancak bu cihazla tamamen aynı özelliklere sahip Xiaomi Mi Note 10, dünya genelinde kullanıcılarla buluşacak.

İspanya’da düzenlenen bir etkinlikte duyurulan Mi Note 10’un aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede piyasaya sürülmesi bekleniyor. Donanım bakımından iki telefon arasında bir fark varmış gibi görünmüyor.

Ancak Mi Note 10’da MIUI 10’un Google’ın Android uygulamalarını da barındırması bekleniyor. Çin’de satılan Mi CC9 Pro’da ise bu uygulamaların yerini Xiaomi’nin kendi uygulama ve servisleri alıyor.

Xiaomi için bir akıllı telefonu farklı isimler ve farklı çıkış takvimleriyle piyasaya çıkarmak alışılmamış bir durum değil. Mi 9T ile Redmi K20 ve Mi 9T Pro ile Redmi K20 Pro arasındaki karmaşık ilişki, bunun en somut göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilir. Xiaomi bu sefer duyuruların arasında sadece bir gün bırakarak bu kafa karışıklığını nispeten kaldırmaya çalışmış gibi görünüyor.

Xiaomi Mi Note 10 Avrupa satış fiyatı ne kadar?

Mi Note 10’un başlıca özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Qualcomm Snapdragon 730G işlemci
  • 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı
  • Beş arka kamera: 108 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı kamera, 12 megapiksel çözünürlüklü 2x telefoto kamera, 5 megapiksel 5x telefoto kamera, 20 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera
  • 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamera
  • Entegre parmak izi tarayıcısı barındıran 6.47 inç kavisli OLED ekran
  • 30W hızlı şarj destekli 5250 mAh kapasiteli pil
  • USB-C girişi ve kulaklık jakı

xiaomi mi note 10Xiaomi Mi Note 10, hız bakımından Snapdragon 855 işlemci taşıyan telefonların gerisinde kalacak olsa da, genel itibarıyla ilgi uyandıran bir telefon profili çiziyor. Mi Note 10 Avrupa’da 549 avro karşılığında satılacak. Akıllı telefonun piyasaya ne zaman sürüleceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER