Teknoloji

Xiaomi Mi Mix Fold 2’nin özellikleri için yeni ipuçları

xiaomi mix fold 3

Xiaomi ilk katlanabilir telefonu Mi Mix Fold’u geçtiğimiz yılın mart ayında tanıtmıştı. Çinli şirket, bu telefonun takipçisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Xiaomi Mi Mix Fold 2 adıyla anılan bu telefon, en üst seviye donanıma sahip olacak gibi görünüyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, telefonda 6.5 inç dış ekran ve 8 inç büyüklüğünde bir iç ekran bulunacak. Yenileme hızı 120 Hz olan iç ekran DC karartma teknolojisiyle gözleri koruyacak. Dış ekranının yenileme hızı ise 60 Hz olacak. LPTO teknolojisiyle gelecek olan iç ekranda ise kırışıklık, Mi Mix Fold’dan daha az görünecek.

Akıllı telefonun kalbinde TSMC tarafından 4 nm mimarisiyle üretilecek olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemcinin bulunması bekleniyor. Daha önceki sızıntılara göre, Mi Mix Fold 2’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil verecek. 2K AMOLED panel, 108 megapiksel ana kamera ve kalem desteği de katlanabilir telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Mevcut Mi Mix Fold’da 6.52 inç dış ekran ve 8.01 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü iç ekran bulunuyor. Bu telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci yer alıyor. İç ekranın yenileme hızının 60 Hz olduğunu da belirtmekte fayda var.

108 megapiksel ana kamera iki telefonun ortak özellikleri arasında bulunuyor. Mi Mix Fold’un 5020 mAh pil kapasitesiyle bu alanda Mi Mix Fold 2’den biraz daha ileri durmaya devam edeceğini söylemek gerekiyor.

Xiaomi Mi Mix Fold 2 büyük ihtimalle yılın ortalarında resmiyet kazanacak. Telefonlarında Mi markasını kullanmayı bırakma kararı alan Xiaomi’nin bu telefonu da Mix Fold 2 adıyla çıkarması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER