Teknoloji

Xiaomi Mi Mix Cortana’yı ön yüklü olarak sunacak

xiaomi mi mix cortanaMicrosoft’un son yıllarda mobil alanında yaptığı girişimlerin başarılı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Ancak dijital asistan Cortana’yı farklı bir yerde tutmak gerekiyor. Windows ürün skalasına geniş ölçekli olarak entegre edilen Cortana, Apple’ın Siri’si ve Google Assistant’a karşı cesurca rekabet edebilecek potansiyel taşıyor.

Yazılım devi ve Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Cortana Xiaomi’nin yeni telefonu Mi Mix’te ön yüklü olarak sunulacak.

Mi Mix, Xiaomi’nin geçtiğimiz ay Mi Note 2’yi tanıtmak için düzenlediği etkinlikte tanıtılmış ve tabir-i caizse rol çalmıştı. 6.4 inç ekranlı Mi Note 2, seramik tasarımı ve etkileyici bileşenleriyle dikkat çekmişti. Mi Mix 2 Android işletim sistemli bir cihaz olsa da, Microsoft etkisinin de bariz biçimde hissedileceği görülüyor.

Xiaomi Mi Mix Cortana dışında başka Microsoft uygulamalarını da barındıracak

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunda Cortana dışında başka Microsoft servisleri de boy gösterecek. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi Office uygulamaları da telefonda ön yüklü olarak sunulacak.

İLGİLİ HABERLER