Manşetler

Xiaomi Mi Mix Alpha sıra dışı ekranıyla tanıtıldı

Xiaomi Mi Mix Alpha sıra dışı ekranıyla tanıtıldı

Xiaomi uzun yıllardır devam eden çerçevesiz telefon geliştirme çalışmalarının meyvesini sonunda aldı. Çinli üretici, neredeyse tamamen ekrandan oluşan yeni akıllı telefonunu tanıttı. Xiaomi Mi Mix Alpha adını taşıyan telefon, tüm kasasını saran bir ekrana sahip.

Xiaomi’den verilen bilgiye göre, Mi Mix Alpha’nın ekran-kasa oranı yüzde 180.6 seviyesinde. Telefonun sağ ve sol kenarları ile arkası ekranla kaplanırken, alt ve üst kenarlarda uzay ve havacılık araçlarında kullanılan türden bir titanyum malzeme tercih edilmiş. Kamera sistemi de arka ekran olarak tanımlanabilecek bölgeye yerleştirilen uzun bir şeritin üstünde bulunuyor.

Kasanın neredeyse tamamını kaplayan ekran, Mi Mix Alpha’nın çarpıcı özelliklerinden sadece biri. Akıllı telefon, 108 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamera da taşıyor. Bu kamerayla 12032 x 9024 piksel çözünürlüklü fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Söz konusu çözünürlüğün orta formattaki makinelerin kalitesine eş seviyede olduğunu belirtmekte fayda var.

xiaomi mi mix alpha

Mi Mix Alpha’da başka kameralar da mevcut. 20 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens, 1.5 cm. makro fotoğraf yeteneklerine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ise 2x optik zum ve çift faz algılamalı otomatik odaklama yapabiliyor. Akıllı telefonun her yeri kamerayla kaplı olduğu için ayrıca bir ön kameraya ihtiyaç duyulmuyor. Kamera sisteminin yerleştirildiği şerit nedeniyle arka ekranın biraz küçüldüğünü belirtmekte fayda var.

Telefonun üstündeki tek fiziksel tuş, üst kenara yerleştirilen güç butonu. Kenar tuşlarının görevini ise basınç hassasiyetine sahip kenar bölümleri üstleniyor. Mi Mix Alpha’nın tüm bileşenleri de ekranın altına gizlenmiş. Parmak izi tarayıcısını barındıran ekran, akustik teknolojisi sayesinde klasik ahize hoparlörü ve hoparlörün görevlerini de yerine getiriyor. Mi Mix Alpha’da da yakınlık algılaması için ultrason kullanılıyor.

Xiaomi Mi Mix Alpha Snapdragon 855+ ile geliyor

Mi Mix Alpha’nın kalbinde Snapdragon 855+ yonga set yer alıyor. Bu yonga sete 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı da eşlik ediyor. Çin’deki üç büyük operatör için 5G desteği sunacak olan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4050 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil için 40W hızlı şarj desteği de mevcut.

Mi Mix Alpha ilk bakışta bir konsept cihaz gibi görünse de, Xiaomi küçük ölçekli üretimin şimdiden başladığını açıkladı. Akıllı telefon Çin’de aralık ayında satışa sunulacak olsa da, diğer ülkelerdeki satış takvimi belirsizliğini koruyor.

Xiaomi Mi Mix Alpha, Çin’de 19 bin 999 yuan (16 bin TL) karşılığında satılacak. Telefonun fiyatının bu kadar yüksek olmasında hem içindeki üst sınıf bileşenlerin hem de karmaşık üretim sürecinin etkili olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER