Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 4 için kapı kapandı

Xiaomi abd elektrikli otomobil

Xiaomi‘nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlik öncesinde pek çok kişi şirketin Mi 9 Pro 5G’nin yanında 5G uyumlu Mi Mix 4 modelini tanıtmasını bekliyordu. Ancak Lei Jun neredeyse tamamı ekranla kaplı olan Mi Mix Alpha‘yı gözler önüne çıkarak herkesi şaşırtmıştı. Bu etkinliğin ardından Xiaomi Mi Mix 4 ile ilgili dedikodular bir süre devam etse de, şirketten gelen son açıklama bu dedikoduları kesecek gibi görünüyor.

Xiaomi’de ürün tanıtım müdürü olarak çalışan Edward Bishop, Weibo hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, şirketin planında şu an için Mi Mix Alpha dışında bir Mi Mix telefonun olmadığı açıkça belirtiliyor. Etkinlikten memnun kalmayan hayranlara da bir taş atan Bishop, şirketin iki yeni akıllı telefonunun yanı sıra EMUI 11’i ve Full Screen TV Pro’yu tanıttığını hatırlattı.

xiaomi mi mix alpha
Xiaomi Mi Mix Alpha

Xiaomi Mi Mix 4 beklentisinin temel nedeni Mi Mix Alpha’nın fiyatıydı

Xiaomi ilk günden bu yana Mix serisini en yeni teknolojilerini sergilemek için kullanıyor. İlk Mi Mix’te üç tarafı çerçevesiz bir ekran ve pizoelektrik hoparlör yer alıyordu. Mi Mix 3’te ise kızaklı bir tasarımı tercih eden şirket, telefonu Avrupa’ya 5G desteğiyle getirmişti. 108 megapiksel çözünürlüklü kamera ve ekran-kasa oranı yüzde 180 olan bir ekran taşıyan Mi Mix Alpha da bu geleneği sürdürüyor.

Ancak Mi Mix Alpha’nın fiyatı görenlerin dudağını uçuklatacak türden. Akıllı telefon Çin’de 20 bin yuan (15 bin 840 TL) karşılığında satılacak. Bu nedenle insanlarda Xiaomi Mi Mix 4 beklentisinin canlı kalmasına şaşırmamak gerekiyor. Ancak bu beklentinin gerçeğe dönüşmeyeceği de artık açıkça görülüyor.

İLGİLİ HABERLER