Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 4 5G için ilk resmi onay geldi

xiaomi mi mix 4 5g

Xiaomi Mi Mix 3 5G, Avrupa’da satışa sunulan ilk 5G uyumlu telefonlardan biri olmuştu. Görünüşe göre, bu telefonun halefi için de hazırlıklar da bir süredir devam ediyor. Xiaomi Mi Mix 4 5G adını taşıması beklenen telefon, Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’ndan sertifika aldı.

M1908F1XE model numarasını taşıyan Xiaomi markalı yeni bir telefon, bakanlığın internet sitesinde görüldü. Telefonun en dikkat çekici özelliği olarak 5G desteğinin varlığı öne çıkıyor. Sitede Mi Mix 4 5G adı doğrudan geçmiyor. Ancak Xiaomi CEO’su Lei Jun, yılın ikinci yarısında 5G destekli yeni bir cihazı çıkaracaklarını daha önce açıklamıştı.

Xiaomi, her yılın ikinci yarısında Mix serisine yeni bir ekleme yapıyor. Bu da serinin yeni üyesinin Mi Mix 4 5G olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Xiaomi Mi Mix 4 5G Snapdragon 855+ ile gelebilir

Maliyetlerin yüksekliği, 5G’nin kapsama alanını şu an için üst sınıf telefonlarla sınırlı tutuyor. Bu da Xiaomi’nin yeni telefonu için muhtemel seçenekleri daraltıyor. Mi 9’un 5G versiyonu da bu seçeneklerden biri olsa da, Mi Mix 4 daha güçlü bir ihtimal olarak öne çıkıyor.

Xiaomi Mi Mix 4 5G hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855+’ın bulunması şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER