Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 2s’in ön kamera çentiği sağ üst köşede bulunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi mix 2sXiaomi Mi Mix, günümüzde oldukça popüler hâle gelen uçtan uca ekran akımının öncüleri arasında yer alıyor. Mi Mix’in 2016’dan açtığı kapıdan içeri çok sayıda cihaz girmiş durumda. Mi Mix’in öncü konumu, cihazın takipçilerine dair heyecanı artırıyor. Bu nedenle Xiaomi Mi Mix 2s, 2018’in merakla beklenen cihazları arasında yer alıyor.

Uçtan uca ekranlı telefonlarda kullanıcılara son derece geniş bir ekran sunulsa da, ön kameranın yerleşimi konusu bir problem oluyor. Pek çok üretici, Apple’ın iPhone X’da yaptığı gibi, ön kamera için ekranın üst orta kısmına bir çentik yerleştiriyor. Xiaomi ise bu konuya farklı bir çözüm getiriyor. Sızan görüntüler, şirketin ön kamerayı ekranın sağ üst kısmına yerleştirilmiş küçük bir çentiğe entegre edebileceğini gösteriyor.

Mi Mix 2s’e ait ilk fotoğraflar, geçtiğimiz ay internete sızmıştı. Sağ üst köşeye yerleştirilen ön kameraya dair ilk bulgular bu fotoğraflarda görülmüştü. İnternete sızan yeni ancak biraz bulanık bir ilk bakış videosu da geçtiğimiz ay sızan fotoğraflarla örtüşüyor.

Mi Mix 2’de de ön kamera ekranın sağ alt köşesinde bulunuyordu. Sızıntının kaynağına göre, ön kameranın sağ üste taşınması cihazın daha işlevsel bir yapıya bürünmesini sağlıyor. Buna ek olarak, kenardaki çentiğin ekranın ortasındaki çentiklere kıyasla göze daha az battığı belirtiliyor.

Mi Mix 2s’te 5.9 inç büyüklüğünde bir ekranın, Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin, 8 GB RAM’in ve maksimum 256 GB dahili depolama alanının bulunması bekleniyor. Bu beklentilerin ne kadarının gerçeğe dönüşeceği ise mart ayı bitmeden ortaya çıkacak. Xiaomi Mi Mix 2s, 27 Mart’ta tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER