Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 2s 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi mix 2sÇinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 2016’nın sonlarında tanıttığı Mi Mix ile “çerçevesiz telefon” dönemini başlatmıştı. Şirket, 2017’de Mix 2 ile bu açılımda ikinci halkayı gerçekleştirmişti. Çinli üretici, şimdi de bu yolculuktaki üçüncü adımını atmaya hazırlanıyor. Xiaomi Mi Mix 2s adını taşıması beklenen yeni akıllı telefonun önümüzdeki ay 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi’nin portföyüne amiral gemisi olarak eklenmesi öngörülen Mi Mix 2s’te Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. Söz konusu yonga seti, Samsung Galaxy S9’un ABD’de satılan versiyonunun da kalbinde yer alacak. Mi Mix 2s’in kamera konusunda selefinden daha ileride olacağı da gelen haberler arasında bulunuyor.

Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin varlığının Mi Mix 2s’e hatırı sayılır bir hız kazandıracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Sony IMX363 sensör, daha geniş pikseller, hızlı çift piksel otomatik odaklama ve daha iyi gece çekim yetenekleri, Mi Mix 2s’in kamera konusunda da iddialı olacağını ortaya koyuyor. Akıllı telefonda iPhone X’unkine benzer bir yüz tanıma teknolojisinin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Xiaomi Mi Mix 2s mart ayı içinde satışa sunulabilir

Xiaomi Mi Mix 2s, önümüzdeki ay tanıtıldıktan sonra mart ayı içinde satışa sunulabilir. Ancak akıllı telefonun Çin dışında satılıp satılmayacağının hâlâ belirsizliğini koruduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER