Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 2s için iki yeni tanıtım videosu yayınlandı

xiaomi mi mix 2sXiaomi Mi Mix 2s, 2018’in merakla beklenen cihazları arasında yer alıyor. Akıllı telefonun tanıtımı için geri sayım devam ederken, Xiaomi yayınladığı iki tanıtım videosuyla heyecanı biraz daha artırıyor.

Yayınlanan tanıtım videolarından birinde yakında vizyona girecek “Pasifik Savaşı-İsyan” filminden görüntüler yer alıyor. Ancak tanıtımda esas olarak küçük bir çocuğun büyüdüğünde nasıl robotik teknolojiler üzerine çalıştığı anlatılıyor. Küçük çocuk videonun sonlarında Mi Mix Ar-Ge ekibine katılırken, izleyiciler de birkaç saniyelik Mi Mix 2s görüntüsüyle ödüllendiriliyor.

İkinci videoda ise Mi Mix 2s’in telefon kilidini açmakta kullanılacak yüz tanıma sistemi üzerinde duruluyor. “Smart Unlock” olarak adlandırılan sistem, yapay zekâ yardımıyla Mi Mix 2s’in sahibini saç şekli değişmişken veya sakal bırakmışken de tanıyabiliyor.

Akıllı telefonun ön panelini uçtan uca kaplayan 6 inç ekranın 2160 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olması ve Gorilla Glass cam ile korunması bekleniyor. Söz konusu çözünürlük değeri, ekranın 18:9 görüntü oranına sahip olacağı anlamına geliyor. Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine 8 GB LPDDR4X RAM ve 256 GB yüksek hızlı UFS depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamerayı, ön panelin sağ üst köşesindeki çentiğe yerleştirilen bir kameranın tamamlayacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkması öngörülüyor.

Xiaomi Mi Mix 2s, 27 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak. Huawei’nin P20 serisi telefonları da aynı tarihte resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER