Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 2 yüzde 93 ekran-kasa oranına sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi mix 22016’da pek çok heyecan verici cihaz akıllı telefon sahnesinde yerini aldı. Ancak bunların çok azı, bakışları Xiaomi Mi Mix kadar üzerinde toplayabildi. Bunda akıllı telefonun yüzde 84.16 olan ekran-kasa oranı en önemli rolü oynadı. Xiaomi Mi Mix 2 ile bu etkiyi biraz daha kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Çinli üretici, Mi Mix için ilk olarak yüzde 91.3 gibi çok daha etkileyici bir ekran-kasa oranı açıklamıştı. Şirket bu orana ulaşamasa da, piyasadaki akıllı telefonların çoğuna fark atmayı başarmıştı. Son dedikodulara göre, Mi Mix 2 ile çıtayı biraz daha koymayı isteyen Xiaomi, yüzde 93’lük bir ekran-kasa oranına ulaşmayı amaçlıyor.

Yüzde 93’lük ekran-kasa oranının oldukça yüksek olduğunu ve Xiaomi’nin, Mi Mix’te olduğu gibi, hedefine ulaşamasının ihtimal dahilinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak piyasadaki yaygın eğilim göz önüne alınınca Xiaomi’nin gözünü yükseğe dikmemesi pek şaşırtmıyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’in son derece ince bir ekran çerçevesi barındırması ve ön yüzünde fiziksel tuş taşımaması kesin gibi görünüyor. MWC 2017’de tanıtılan LG G6 uzun ve çerçevesiz ekranı ve tuşsuz ön paneliyle dikkat çekmişti. Sektörün büyük oyuncularının da yüksek ekran-kasa oranı için çalıştığı bir ortamda Xiaomi, fark yaratmak için daha sıkı çalışabilir.

Xiaomi Mi Mix 2 için henüz kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor

Mi Mix 2’nin de tıpkı selefi gibi seramik kasalı bir versiyona sahip olması öngörülüyor. Akıllı telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı ve raflarda yerini alacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER