Teknoloji

Xiaomi Mi Max 2 iki gün çalıştıracak pille birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi max 2Geçen ay Mi 6 modelini tanıtan Xiaomi şimdi de Xiaomi Mi Max 2 modeliyle tüketicilerin karşısına çıktı. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen bir etkinlikte tanıtılan yeni telefonun 1 Hazirandan itibaren Çin’de, 1699 yuan (882 TL) fiyat etiketiyle piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Xiaomi ilk Mi Max modelinin üç milyonun üstünde bir satış rakamına ulaştığını söylüyor. Bu telefon büyük ekranıyla dikkat çekiyordu. İkinci versiyonun esas çekici noktası 5300 mAh’lik devasa pili olacak. Şirket bu pilin tek bir şarj ile iki güne varan çalışma süresine ulaşabileceğini iddia ediyor. Ayrıca cihazın pilinin yüzde 68’lik kısmının bir saatte dolabileceğini öne sürüyor. Bunlara ek olarak, tam kapasitede de kullanıcıların 18 saate kadar video izleyebilecekleri ya da 57 saatlik konuşma süresine ulaşabilecekleri bilgisini de veriyor.

Mi Max 2’de yekpare metal tasarım kullanılıyor ve ilk model gibi 6.44 inçlik büyüklükle geliyor. 4 GB RAM’in yanında 64 GB veya 128 GB’lık dahili depolama alanı seçenekleri bulunuyor. Daha geniş kapasiteli modelin 1999 yuan (1038 TL) gibi biraz daha yüksek fiyatının olduğu belirtiliyor. Cihazın arkasında 12 megapiksel, önünde de 5 megapiksel kamera yer alıyor. Stereo hoparlörler ve arkaya yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu da mevcut. Telefonun kalbinde sekiz çekirdekli, 2.0 GHz Qualcomm Snapdragon 625 yongaset bulunuyor.

Yazılım tarafına baktığımızda, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği MI UI kullanıcı arayüzü tek elle kullanıma izin veriyor. Daha sonra çoklu görev deneyimini güçlendirecek bölünmüş ekran işlevinin getirileceği belirtiliyor.

Mi Max 2’nin uluslararası pazarda ne zaman çıkacağı söylenmiyor, ancak orijinal Mi Max modelinin elde ettiği popülarite göz önünde bulundurulduğunda, Xiaomi Mi Max 2’nin Çin dışında satılma planları da bulunuyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER