Manşetler

Xiaomi’den yeni bir 108 megapiksel kameralı telefon işareti

Xiaomi Mi Mix Alpha sıra dışı ekranıyla tanıtıldı

Xiaomi geçen ay gösterdiği Mi Mix Alpha modeliyle dikkatleri üstüne çekmişti. Telefonun etrafını kaplayan ekran ve 108 megapiksel ana kamera başlıca özellikleri arasında yer alıyordu. Görünüşe göre, Çinli üretici burada duracak gibi görünmüyor. Yeni bir akıllı telefonun ipuçlarını veren Xiaomi, aynı kameraya ve etkileyici yakınlaştırma yeteneklerine yer verecek.

Xiaomi, Weibo hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Xiaomi Mi CC9 Pro modelinin çıkışını işaret etti. Paylaşılan fotoğrafta dörtlü beşli kamera tasarımı dikkat çekiyor. Aşağıdaki fotoğrafta telefonun 108 megapiksel arka kameraya sahip olacağı, aynı zamanda 5 kat optik yakınlaştırma desteğine sahip olacağı görülüyor.

108 megapiksel kameranın yüksek ışıkta çekilen fotoğraflarda tonlarca detay vadettiğini biliyoruz. Aynı zamanda loş ve karanlık ortamlarda da piksel birleştirme teknolojisi sayesinde daha aydınlık görünen 27 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. 5 kat optik yakınlaştırmanın varlığı Huawei P30 Pro veya Oppo Reno 10X Zoom Edition modellerindeki gibi periskop yakınlaştırmalı kameranın bulunabileceğini işaret ediyor.

Diğer arka kamera sensörlerine baktığımızda ise; muhtemelen ultra geniş açılı kamerayı ve 3D Uçuş Süresi kamerasını görüyoruz. Beşinci lensin ne olduğu hakkında tam olarak bir bilgimiz yok, ancak makro kamera sensörü olması muhtemel görünüyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro ekran içi parmak izi okuyucusu da barındıracak

Xiaomi, 5 Kasım’da telefonun tanıtımı için bir etkinlik düzenleyeceğini kaydetti. Eğer daha önceki Mi CC9 telefonları gibi bir model görürsek, ekran içi parmak izi okuyucusu da bulunacak demektir. Aynı zamanda bu telefonda amiral gemisi telefon seviyesinde güç bekliyoruz. Ne de olsa 108 megapiksel kamera görüntüleri işleyebilmesi için yüksek bir işlemci gücüne ihtiyaç duyacaktır.

Öte yandan Xiaomi Mi CC9 Pro modelinin fiyatıyla diğer normal amiral gemisi Xiaomi telefonlarıyla aynı seviyede fiyatlandırılmasını görmek de güzel olacaktır.

Bu arada Xiaomi, söz konusu etkinlikte Xiaomi akıllı saat ve Mi TV cihazlarının sözünü de verildi. Mi Watch adını taşıyacağı iddia edilen model, aynı zamanda şirketin ilk Wear OS akıllı saati de olacak.

108 megapiksel kameralı bir Xiaomi telefonu Türkiye’de satışa çıksa satın almak ister misiniz? Yorumlarınızı aşağıdaki alana bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER