Teknoloji

Xiaomi Mi Box 4K Android TV cihazı ABD’de satışa çıkıyor

xiaomi mi box
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi boxÇinli elektronik cihaz üreticisi Xiaomi genellikle uygun fiyatlı ve yüksek nitelikli akıllı telefonlarıyla biliniyor. Şirketin akıllı telefonları Çin ve önde gelen Asya pazarlarında satılıyor, Avrupa ve Amerika pazarlarında akıllı telefonları pek görmüyoruz. Ancak Xiaomi geçtiğimiz yıl kulaklık, fitness takip cihazı, taşınabilir pil gibi cihazlarla Avrupa, özellikle de ABD pazarına girmeye başlamıştı.

Xiaomi şimdi ABD pazarı için ilk Android TV kutusunu çıkarıyor. Xiaomi Mi Box olarak adlandırılan cihaz internet üzerinden videoları TV’den izlemeyi, Android oyunlarını da TV’den oynamayı mümkün kılıyor.

xiaomi mi boxXiaomi son bir kaç yıldır Mi Box ürünlerini ana vatanı Çin’de satıyordu, bu model şirketin kendi geliştirdiği Android versiyonu olan MIUI kullanıcı arayüzü yerine Android TV yazılımıyla çalışan ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

Yeni Mi Box’ın saniyede 60 kare hızında 4K video çözümleme desteği bulunuyor. Ayrıca HDR video ve HDMI 2.0a standartları da destekleniyor.

TV cihazı dört ARM Cortex-A53 çekirdek ve Mali-450 grafik işlem birimi barındıran işlemciyle çalışıyor. Mi Box’ta 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza bulunuyor, Dolby Digital Plus ve DTS surround ses desteği de mevcut.

xiaomi mi boxUSB portuyla depolama alanı artırılabilen cihaz 802.11ac Wi-Fi desteğini de bünyesinde barındırıyor. Kutuda Bluetooth özellikli ve sesle komut imkanı sağlayan uzaktan kumanda bulunurken Mi Game Controller oyun kumandası da isteğe bağlı olarak ayrıca satın alınabiliyor. Bu kumanda titreşim motoruna ve üç eksenli G sensörüne sahip, böylelikle hareketle kontrol imkanı da sunuyor.

xiaomi mi box

İLGİLİ HABERLER