Teknoloji

Xiaomi Mi Band 6 tanıtıldı: 1.56 inç AMOLED ekran, oksijen sensörü

xiaomi mi band 6

Akıllı bileklikleri Xiaomi’nin bugünkü popülaritesine ulaşmasında önemli rol oynayan ürünler arasında yer alıyor. Çinli üretici Mi 11 serisinin yeni üyeleriyle birlikte en yeni akıllı bilekliğini de gözler önüne çıkardı. 1.56 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip olan Xiaomi Mi Band 6, selefine kıyasla yüzde 50 daha büyük ekran alanı sunuyor.

Mi Band 6 da diğer pek çok akıllı bileklik gibi telefona gelen bildirimleri gösterebiliyor. Fitness özelliklerine de sahip olan akıllı bileklikte 60’tan fazla farklı kadran seçeneği de mevcut.

Mi Band 6’da 30’dan fazla yerleşik spor modu bulunuyor. Bunlar arasında HIIT ve esneme gibi kapalı mekan aktivitelerinin yanı sıra jimnastik, zumba ve sokak dansı gibi seçenekler de yer alıyor. 5 metreye kadar suya dayanıklı olan Mi Band 6 yüzerken de kullanılabiliyor.

En çok kullanılan altı aktivite için otomatik tespit özelliği de mevcut. Yani Mi Band 6 kullanıcıların o anda yaptığı egzersizi otomatik olarak algılayıp takip sürecini başlatabilecek. Kalp atış hızı ölçümü ve kandaki oksijen seviyesinin ölçülmesi de Mi Band 6’nın yapabildikleri arasında bulunuyor.

mi band 6Uyku takibi ve nefes egzersizi gibi özelliklere de sahip olan Mi Band 6, tek bir şarjla 15 gün boyunca çalışabiliyor. Şarj işlemi bilekliğin arkasına tutturulan manyetik klipsle yapılıyor.

Xiaomi Mi Band 6 için altı farklı renkte kayış seçeneği mevcut. Nisan ayının sonunda satışa sunulacak olan akıllı bilekliğin fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER