Teknoloji

Xiaomi Mi akıllı saat 2016’da piyasaya çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi akilli saatXiaomi, 10 Mayısta düzenleyeceği etkinlikte yeni yazılım ve ürünlerini gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Etkinlikte tanıtılması beklenen ürünler arasında Xiaomi Max ve Mi Band 2 de bulunuyor. Yazılım kanadında ise MIUI 8 OS’in tanıtılacağı belirtiliyor. Çinli üreticinin Mi serisinde konumlandırdığı akıllı saatini de bu etkinlikte tanıtacağı ise ortaya atılan son iddia oldu.

Xiaomi Mi akıllı saat dedikodusunu gündeme taşıyan isim ise şirketin kurucusu ve başkan yardımcısı Liu De oldu. Pekin’de düzenlenen bir konferansta konuşan De, Mi akıllı saatin boy göstermeye hazır olduğunu dile getirdi. Dedikodular akıllı saatin yılın ikinci çeyreğinde piyasaya süreceği yönünde yoğunlaşırken, saatin 10 Mayıs etkinliğinde gün yüzüne çıkmayabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Akıllı saatin ortaya çıkışındaki gecikmenin ise Xiaomi için ürünü geliştiren Huami isimli şirketten kaynaklandığı söyleniyor. Ürünün piyasaya çıkışıyla birlikte Xiaomi, kataloguna yetişkinler için hazırlanmış bir akıllı saati de eklemiş olacak. Şirket, hali hazırda çocuklara özel olarak geliştirilmiş bir akıllı saati satmaya devam ediyor. Yetişkinlere yönelik giyilebilir ürün pazarında ise Mi Band liderliğinde ilerliyor.

Xiaomi Mi akıllı saat ile ilgili doğrulamanın fazlasıyla yetkili bir isimden gelmesiyle birlikte gözler cihaza ilişkin diğer detaylara çevrildi. Bu konuda 10 Mayıs etkinliğinde bir paylaşım yapılıp yapılmayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER