Teknoloji

Xiaomi Mi AI Speaker ile Amazon Echo’nun karşısına çıkıyor

xiaomi mi AI speakerXiaomi pek çok kategoride olduğu gibi, akıllı hoparlör pazarında da devlere kafa tutmaya hazırlanıyor. Şirket, Mi AI Speaker adını taşıyan yeni akıllı hoparlörünü görücüye çıkardı. Amazon Alexa ve Google Assistant’a benzer bir dijital asistan barındıran hoparlör önümüzdeki ay Çin’de satışa sunulacak. Xiaomi Mi AI Speaker için 299 yuan (160 TL) ödemek gerekecek.

Amazon Echo ve Google Home ile rekabet amacıyla tasarlanan Mi AI Speaker, tıpkı rakipleri gibi sesli komutlarla kontrol edilebilecek. Buna ek olarak, müzik çalmak da Mi AI Speaker’ın yapabildikleri arasında yer alıyor.

Yüksek kaliteli ses teknolojisi vadeden hoparlörde altı mikrofonlu bir kurulum bulunuyor. Bu kurulum sayesinde her yönden ve her mesafeden gelen sesli komutlardan algılanabiliyor. Yapay zekânın varlığı ise Mi AI Speaker’ın bir asistan gibi işlemesini mümkün kılıyor. Böylelikle hoparlör üzerinden hava durumunu kontrol edilebilecek, haberlere erişilebilecek ve takvimdeki randevular için bildirim alınabilecek.

Xiaomi Mi AI Speaker ile Mi serisindeki diğer ürünler kontrol edilebilecek

Mi AI Speaker, üçüncü taraf uygulamaları da kabul edecek. Hoparlör üzerinden Mi TV, Mi Box, Mi Robot Vacuum Cleaner, Mi Smart Plug ve Smart Strip gibi diğer Mi ürünleri de yönetilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER