Teknoloji

Xiaomi Mi A3 ve A3 Lite’ta işlemci gücünü artıracak

xiaomi mi a3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi‘nin yeni Android One telefonlarının temelinde, şirketin kısa bir süre önce tanıttığı Mi CC9 olacak. Xiaomi Mi A3 ve A3 Lite adını taşıması beklenen yeni telefonlar, yonga setleriye CC9’dan ayrılacak gibi görünüyor.

Mi A3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 730 yonga setin bulunması bekleniyor. CC9’da bulunan Snapdragon 710’a kıyasla daha yeni ve büyük çekirdekler taşıyan Snapdragon 730, Adreno 618 grafik işlemcisi de selefine kıyasla yüzde 25 oranında bir performans artışı vadediyor.

Samsung’un 8nm LPP mimarisiyle inşa edilen Snapdragon 730, güç verimliliğinde de artış vadediyor.

Mi A3 Lite ise Snapdragon 675 yonga setiyle gelecek. CC9e’nin kalbinde ise Snapdragon 665 işlemci bulunuyor. 11nm mimarisiyle üretilen Snapdragon 675’te, A76’dan türetilen Kryo 460 çekirdekler yer alıyor. AnTuTu benchmark testi, hatırı sayılır bir performans artışını gösteriyor.

Mi A3 Lite’ta CC9e’ye kıyasla başka bir iyileştirmenin daha bulunacağı söyleniyor. Ekran çözünürlüğünün HD+’tan Full HD+’a yükseleceği söyleniyor. Mi A2 Lite’ta 1080p çözünürlüklü bir ekranın bulunduğunu göz önüne alınca Full HD+ çözünürlüğün varlığı da mantıklı görünüyor.

Hem Xiaomi Mi A3 hem de A3 Lite’ın üç arka kamera taşıyacağı söyleniyor. Üç kameralı kurulumda ana kamera görevini ise 48 megapiksel çözünürlüklü kameranın üstlenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER