Manşetler

Xiaomi Mi 9 ne kadar sağlam, videoda görün

xiaomi mi 9 sağlamlık testi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Mi 9 birkaç hafta önce tanıtılan ve Avrupa’da da satışa satılan en yeni amiral gemisi Android telefonlardan bir tanesi. Bu nedenle YouTube videolarının da gözdesi konumunda. Cihazları sağlamlık testinden geçiren videolarıyla bildiğimiz JerryRigEverything kanalı bu sefer de Xiaomi’nin en son gözdesini teste tabi tutuyor. Bakalım, Xiaomi Mi 9 çizilme, yanma ve bükülme testlerinden başarıyla çıkıyor mu?

Yukarıda izleyebileceğiniz videoda Xiaomi Mi 9’in ekranı önce çizik testinden geçiriliyor, farklı cisimlerle ekran çiziliyor ve sağlamlığına bakılıyor. Daha sonra ekrana ateş tutularak nasıl bir tepki vereceği görülüyor. Daha sonra da sıra telefonun her iki kenarından bastırılarak bükülmeye çalışılmasına geliyor.

Xiaomi, arkadaki kamera bölümünü safir camla koruduğunu söylemişti. Aslına bakarsanız, bu biraz garip bir tanım, çünkü bir malzeme cam ya da safirdir. Belki de Xiaomi ikisinin karışımıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Normalde safir camdan daha sert bir materyaldir ve Mohs ölçeğine göre 9 seviyeye kadar çiziğe karşı dayanıklıdır.

Testte görülüyor ki, telefonun ekranını kaplayan cam ise 6 seviyede çizikler göstermeye başlıyor. Seviye 7’de ise daha derin çizikler oluşmaya başlıyor. Arkada kullanılan safir cam da çiziklere karşı öndeki camla hemen hemen aynı tutumu gösteriyor. Seviye 6’dan itibaren çizikler görülmeye başlanıyor. Neyse, daha fazlasını videoya bırakalım.

İLGİLİ HABERLER