Teknoloji

Xiaomi Mi 9 Lite Avrupa’da satışa sunuldu

xiaomi mi 9 lite

Xiaomi‘nin akıllı telefon katalogu oldukça geniş. Şirketin katalogunda Mi serisi altında çıkardığı cihazların yanı sıra Redmi markasıyla piyasaya sürdüğü telefonlar da bulunuyor. Bunların yanına kısa süre önce Mi CC serisini de ekleyen Xiaomi, bu seriyi yeni bölgelere de taşıyor. Ancak şirket bunu yaparken farklı bir isimlendirme stratejisi izliyor. Mi CC9, Avrupa’da Xiaomi Mi 9 Lite adıyla satışa sunuldu.

Xiaomi’nin portföyüne düzenli olarak yeni akıllı telefonlar eklemesi artık alışılmış bir durum. Ancak şirketin zaman zaman bir telefonun üç farklı versiyonunu birden duyurması kafa karışıklığına yol açabiliyor. Söz konusu telefonların özelliklerinin de hemen hemen aynı olması, kullanıcılara çok yardımcı olmuyor. Bu telefonların başka bölgelerde farklı isimlerle satılması da işleri iyiden iyiye zorlaştırıyor.

Mi CC serisinin doğuşunun temelinde, tahmin edilebileceği üzere, bir pazarlama stratejisi bulunuyor. CC takısının açılımı olan “Chic and Cool” (Şık ve Havalı) ifadesiyle genç kullanıcılara ulaşılması hedefleniyor. Ancak renkli cam arka paneller dışında bu telefonlar, kendilerini orta segment pazarının diğer üyelerinden ayıracak görsel özellikler sunmuyor.

Xiaomi Mi 9 Lite Avrupa’da 319 avro karşılığında satılıyor

Mi CC9’un teknik kadrosunun ise kategorisinin güçlü örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Qualcomm Snapdragon 710 yonga set ve 6 GB RAM taşıyan telefonda 6.39 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor.

Xiaomi Mi 9 Lite, Avrupa’da 319 avro karşılığında satışa sunuldu. Xiaomi’nin İspanya sitesindeki ürün sayfasında Mi 9 Lite ile Türkiye’de çekilen örnek fotoğraflara yer veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER